Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wedstrijd Oranje vrouwen tegen Denemarken spannend tot de laatste minuut!

In een uitverkocht Sparta stadion in Rotterdam speelden de Oranjeleeuwinnen hun tweede wedstrijd, dit keer tegen Denemarken. Voor Abbenes.net een bijzondere reden om dit te volgen: Renate Jansen, geboren en getogen Abbenesser, is geselecteerd voor het EK-team van Oranje. Gelukkig was er een kaartje over en konden we deze spannende wedstrijd bijwonen. Op de foto de dames in de warming-up.

De sfeer in het stadion was fantastische, Deense en Hollandse supporters zaten door elkaar en 99% van de Oranjesupporters droeg ook iets van oranje. Thuis voor de buis zaten wel liefst 2,2 miljoen kijkers!

In de eerste helft waren de Nederlandse dames goed bezig, ze bevonden zich merendeels op Deense helft. Met een penalty kwamen ze op 1-0 voorsprong. Het stadion ging uit zijn dak! Tegen de rust kregen ze nog een paar mooie kansen, had wel fijn geweest met 2-0 de kleedkamer in te gaan, maar dat mocht niet zo zijn.

In de tweede helft waren de Deense dames knap in de aanval. Daar zaten een paar heel gevaarlijke aanvallen bij, maar alle lof voor de keepster van Oranje, die keurig de nul hield. Rond de 75ste minuut mocht tot vreugde van de meegereisde familie en supporters uit Abbenes Renate invallen. En dat deed ze goed, had nog een paar schoten op het doel. De laatste minuten was Denemarken erg fanatiek om toch nog een doelpunt te maken, dat bezorgde menigeen de nodige hartkloppingen, maar bij iedere mislukte poging ging er een zucht van verlichting door het stadion. De eindstand bleef 1-0 voor Nederland.

Na afloop bedankten de Oranjedames alle supporters en Renate kwam nog even naar de rand van het veld om familie en vrienden te begroeten. En selfies met supporters te maken uiteraard... Terugkijkend op een spannende, maar wat nog veel belangrijker is, op een gewónnen wedstrijd, ging iedereen vrolijk naar huis.

Met dank aan Willy Kroon voor enkele foto's. Renate Jansen staat ook op Wikipedia; de gegevens zijn nog recent bijgewerkt door Jasper Kroon.