Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Alzheimer Café Hoofddorp 26 maart: Rouw, verdriet en verlies

 

In het Alzheimer Café van 26 maart in Hoofddorp zal Ellen Millenaar in gesprek gaan met Joke Schippers, rouw- en verliesdeskundige bij het 'Centrum voor Steun bij Rouw en Verlies' over het rouwproces bij dementie.

 

Mensen met dementie verliezen de grip op hun leven en worden in toenemende mate afhankelijk van mantelzorgers. Als uiteindelijk de gang naar een verzorgings- of verpleeghuis wordt gemaakt verliezen mensen met dementie niet alleen hun afhankelijkheid maar ook hun vertrouwde omgeving en contacten. Dit proces kan tot diepe rouw leiden.

 

Ook de mantelzorger doorloopt een voortdurend proces van verlies en rouw. De partner met dementie verandert van persoonlijkheid. De relatie is niet langer meer gelijkwaardig en de zorg wordt gedurende de voortschrijdende dementie steeds zwaarder. Als de keuze moet worden gemaakt voor opname ervaren mantelzorgers dat als een groot verlies.

 

Joke Schippers zal vertellen over rouwverwerking en mogelijkheden tot ondersteuning. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen.

 

U bent van harte welkom in het Huis van de Buurt Floriande, Hankstraat 3 in Hoofddorp, aanvang 19.30 uur, einde 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, de toegang is gratis en de koffie staat klaar.

 

Inlichtingen:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van de Alzheimer Cafés Regio Amstelland en Meerlanden, e-mail: inlichtingenac@gmail.com 

Opbellen
E-mail
Info