Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

ADO Den Haag tegen Ajax :


Op dinsdagavond 24 februari werd er niet zoals gewoonlijk gelopen door de Abbenesser loopgroep, maar vertrokken ze richting Den Haag naar het Kyocera stadion voor een voetbalwedstrijd van ADO Den Haag Vrouwen. Niet zo zeer uit interesse voor ADO Den Haag, maar vooral voor Renate Jansen uit Abbenes, de nummer 9 van de ADO Vrouwen. Ze bleken niet de enigen, er waren nog meer (oud-)Abbenessers aanwezig!


Het zou een zware wedstrijd worden, want ADO moest tegen Ajax, die hoog in het klassement staat en waarin een groot aantal internationals meespelen. Het startsignaal had nog maar nauwelijks geklonken, of de keeper van ADO kreeg een rode kaart. Ajax kreeg op de rand van het strafschopgebied een vrije trap, die goed werd benut. Stand 0-1. ADO moest met 10 spelers verder, maar deed daarbij niet onder voor Ajax! In de 16 de minuut werd het dan ook 1-1. Vlak voor rust schoorde Ajax helaas nog 1-2.


Waren de ADO vrouwen in de eerste helft net zo sterk als Ajax, in de tweede helft konden ze dat niet meer waarmaken. De ADO vrouwen bleven knokken, maar de wedstrijd eindigde in een teleurstellende einduitslag van 1-6.


Na afloop kwam Renate nog naar de hal van het stadion en werd daar belaagd door fans, die haar handtekening vroegen en met haar op de foto wilden. Dat wilden de Abbenesser fans uiteraard ook!


Opbellen
E-mail
Info