Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Minstens 27 kinderen in de Maria Margaretalaan zijn teleurgesteld in beleid gemeente Haarlemmermeer.

De ouders/verplegers van 27 kinderen in de Maria Margaretalaan in Abbenes kregen hedenochtend een onaangename brief van de gemeente Haarlemmermeer getekend door gebiedsmanager Jos Bontekoe. In deze brief staat dat de speeltoestellen van speelplek Maria Margaretalaan worden weggehaald.

Er is al een aantal jaren sprake dat deze 2 toestellen weggehaald zouden worden want na een bepaald aantal jaren voldoen deze toestellen bijna niet meer aan de veiligheidseisen. Echter in februari 2018 tijdens een dorpsschouw in Abbenes met vertegenwoordigers van de Gemeente Haarlemmermeer en bestuur dorpsraad Abbenes werd er door de assistent gebiedsmanager tegen de dorpsraadsleden gezegd dat er waarschijnlijk nog wel 2 speeltoestellen in een depot stonden en die konden dan wel hier geplaatst gaan worden. Omwonenden hadden al aangegeven om onderhoud te doen aan de speeltoestellen maar dat is weer niet toegestaan in verband met aansprakelijkheid.     

Vervolgens is er twee jaar lang op openbare dorpsraad vergaderingen door de dorpsraad naar de status van deze “toezegging” gevraagd aan vertegenwoordigers van de gemeente maar helaas zonder resultaat. Nu is vandaag definitief een brief gekomen van de Gemeente Haarlemmermeer dat het speelveld met maar liefst 2 toestellen (Een huisje en een wipkip) moeten verdwijnen. Er zouden niet genoeg kinderen in de buurt wonen en er is vlakbij een andere speelplaats.

De familie Oosterhof is gaan turven en de Maria Margaretalaan telt maar liefst 27 kinderen tot en met 12 jaar. Klopt, dat zijn er niet zoveel als in Hoofddorp maar zoals gezegd voor Abbenes begrippen wel veel kinderen in 1 straat. Het speelveld is ook in dezelfde straat dus de kinderen kunnen veilig in hun eigen straat spelen.

Nu zegt de gemeente dat de kinderen naar het speelveld in de Sophialaan kunnen maar hierbij moeten de kinderen dan wel de drukke Dr. J.P. Heijelaan oversteken en in deze Dr. J.P. Heijelaan klaagt iedereen dat er toch al zo hard gereden wordt door het gemotoriseerde verkeer. Dit is dus geen veilige situatie.

Robin Oosterhof, vader van 4 kinderen : “Onze twee jongste kinderen (4 en 5 jaar) mogen in de Maria Margaretalaan spelen maar mogen beslist niet naar de Sophialaan speelplaats want dan zijn ze uit het zicht en het oversteken is veel te gevaarlijk. Dat betekent dat ze dus straks geen speeltoestellen meer hebben in de straat, terwijl ze daar nu dagelijks spelen.”

Voor al deze kinderen is het natuurlijk een zeer teleurstellend besluit. Ook dorpsraad Abbenes is alles behalve gelukkig met deze beslissing. Ruim 2 jaar is de dorpsraad aan het lijntje gehouden met uiteindelijk deze beslissing.

Nu mogen de omwonenden op een website gaan kiezen of ze er gras willen hebben met een bankje, een hinkelbaan, knikkerkuil of betonnen poefjes met ronde tafel.

John van den Berg, bestuurslid dorpsraad Abbenes: “Het bankje, hinkelbaan en knikkerkuil zijn er al op dat speelveldje, dus daar hoeft de gemeente niets aan te doen, maar wat hebben die kleine kinderen nu aan betonnen poefjes met een ronde tafel? Dit is toch te zot voor woorden en wel heel erg kind onvriendelijk van de gemeente. We hebben nu maar de politiek gevraagd om hier naar te kijken en hopelijk dat er snel iets kan veranderen want de gemeente wil de 2 toestellen al in september of oktober gaan weghalen.”

“Verbazingwekkend is overigens ook dat de aannemer De Waterwolf ongeveer een week nodig heeft om het huisje en de wipkip te verwijderen. Van de kosten uitgaven aan De Waterwolf voor een week werken had de gemeente beter 2 nieuwe toestellen kunnen aanschaffen en die 2 toestellen had ik dan zelf wel verwijderd”, aldus Van den Berg. 
 

De brief van de gemeente kunt u hier downloaden ! KLIK!

 

En hier gaat het om :

 Opbellen
E-mail
Info