Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Dodenherdenking 4 mei 2016 Abbenes in samenwerking met Buitenkaag

Evenals voorgaande jaren organiseren Abbenes en Buitenkaag een gezamenlijke dodenherdenking op 4 mei, dit jaar op woensdagavond.

In tegenstelling tot wat her en der vermeld staat, is er géén dienst in de kerk van Buitenkaag om 19.00 uur. De stille tocht begint om 19.30 uur uit beide dorpen vandaan. Om 20.00 uur is dan de stilte om de oorlogsslachtoffers te gedenken bij het monument langs de A44. Daarna volgen toespraken van wethouder Ap Reinders van gemeente Haarlemmermeer en wethouder Yvonne Peters van gemeente Kaag & Brasem.

Na afloop van de krans- en bloemenlegging is er een samenzijn in 'De Ontmoeting' in Buitenkaag, alwaar men een kopje koffie of thee kan nuttigen, mede gefinancierd door onze eigen OEV, en met anderen van gedachten kan wisselen.

De organisatie is verheugd dat er in voorgaande jaren zo'n grote belangstelling was. Laten we hopen dat we ook dit jaar op dit gedenkwaardige moment velen mogen verwelkomen en met elkaar de mensen mogen gedenken die voor onze vrijheid hebben gestreden.


Opbellen
E-mail
Info