Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Ook modelvliegveld Abbenes sluit tot 1 juni

Het bestuur van de Hoofddorpse Luchtvaart Club stuurde onderstaande mail aan al haar leden:

Beste leden,

Gisteravond heeft het kabinet de maatregelen rondom de corona crisis verscherpt. Naar aanleiding hiervan moeten we jullie helaas het volgende mededelen:

Na lang wikken en wegen hebben we besloten het veld te sluiten tot 1 juni a.s.

Het was geen gemakkelijke beslissing. Iedereen wilde graag het veld openhouden en we hebben naar manieren gezocht om dit te realiseren. In theorie zou het mogen, maar het signaal wat we ermee af zouden geven is niet best.
Stel dat het mooi vliegweer is en er een grote rij auto’s geparkeerd zou staan. Dat is goed te zien vanaf de A44 en vanaf de dr. Heijelaan. Het signaal wat je afgeeft is dat er een stel asocialen de regels van de overheid aan hun laars lappen. En ook al zouden wij ons op het veld zeer gedisciplineerd aan de regels houden, de mensen die langsrijden hebben een heel ander beeld.

We zouden ook veel goodwill kunnen verspelen bij de Abbenessers. We krijgen veel hulp vanuit de gemeenschap bij bijvoorbeeld het organiseren van evenementen en dat kunnen we kwijt raken als we asociaal met z’n allen gaan staan te vliegen.

Daarom is er geen ander besluit mogelijk dan het veld te sluiten. Deze naargeestige ziekte kunnen we op deze manier (in ieder geval op het vliegveld) niet krijgen of doorgeven. We moeten als club meedoen met de bestrijding van dit virus. Het mes moet deze ronde in eigen vlees. Jammer maar noodzakelijk.

N.B. Voor diegenen die toch gaan vliegen op het veld zal een royement de prijs zijn.
Ook dit is een stevige maatregel, maar wij denken dat dit nodig is.

Ik wens iedereen veel wijsheid toe en blijf vooral gezond. Dat is het allerbelangrijkste. Die 2 maanden komen we ook wel weer door. We gaan er van uit dat we elkaar weer zien na 1 juni en dan gaan de motoren weer ronken en de electro’s weer zoemen.

Namens het bestuur,

Roland Scheurwater & John Holleman ( crisismanager)

Bericht van het bestuur van de HLC naar aanleiding van de reacties van de leden:

Vrienden,

Namens het bestuur wil ik jullie allen hartelijk bedanken voor alle hartverwarmende berichten die ons bereiken via Whatsapp en email. Jullie laten massaal weten ons vervelende besluit van gister te respecteren en tonen alle begrip. We vinden dit heel bijzonder! Dat wil ik graag even met jullie delen.

Het werk op de club gaat overigens gewoon door. De maaiploeg blijft onze grasmat in conditie houden en de werkzaamheden in de kantine worden ook afgemaakt. We hopen dat de maatregelen zo snel als mogelijk enigszins versoepelen en we elkaar weer kunnen ontmoeten op de club. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn zal ik wederom de pen ter hand nemen en jullie informeren.

Voor nu, doe in vredesnaam voorzichtig en pas goed op elkaar en jezelf!

Namens het bestuur,

Roland Scheurwater


Opbellen
E-mail
Info