Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerk in Abbenes geopend tijdens Open Monumentendag 2018

Zoals wellicht inmiddels bekend, organiseert de kerk in verband met het 150 jarig bestaan diverse feestelijke activiteiten in de periode van juli 2018 t/m maart 2019, precies de periode dat de kerk in 1868/1869 is gebouwd.  En daarbij mag de openstelling tijdens Open Monumentendag natuurlijk niet ontbreken, want de kerk is een gemeentelijk monument. 

Tijdens de openstellingsuren van 11.00 tot 15.00 uur kunt u ons kerkje  komen bekijken, te horen over de geschiedenis en ondertussen te genieten van orgelmuziek. Wij hebben onze organisten bereid gevonden om ieder een uur te komen spelen, waardoor het een waar orgelconcert wordt.

Aandacht voor de man die dit alles mogelijk maakte, Jan Pieter Heije, is er natuurlijk ook. Jan Pieter Heije ligt in Abbenes begraven, zijn graf bevindt zich aan het einde van de Dr. Heijelaan en is ook opgenomen in de route van ‘Schakels aan de Ketting’.

Naast de kerk zullen oud-Hollandse spellen voor de kinderen worden opgesteld, die daar gratis gebruik van kunnen maken. Ook is er een terrasje en zijn er consumpties verkrijgbaar. Om in de oud-Hollandse sfeer te blijven komt er ook een poffertjeskraam! Alleen dat is al een bezoekje waard! We hopen dat het weer een beetje meewerkt en dit beeldbepalende kerkje in Abbenes de aandacht krijgt die het verdient.

Adres: Hoofdweg 1764. Open zaterdag 8 september van 11.00 tot 15.00 uur.


Opbellen
E-mail
Info