Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Laatste rommelmarkt in Abbenes na bijna 40 jaar.......

De rommelmarkt in Abbenes, het is in die bijna 40 jaar uitgegroeid tot het grootste evenement in het dorp. Maar niet alleen in het dorp, de rommelmarkt Abbenes is bekend in de gehele regio, getuige het grote aantal bezoekers, al dan niet per auto, dat afreist naar Abbenes voor de grote rommelmarkt dag.

Achter de schermen moet er natuurlijk heel veel gebeuren om zo´n evenement te kunnen laten plaats vinden. Zoveel spullen, waar haal je die vandaan?  Dat staat of valt met de aanlevering van goederen voor de rommelmarkt. Als mensen iets opruimen, willen ze dat ook meteen kwijt, dus moet het meteen worden weggebracht of opgehaald.

Familie Den Butter, waar de spullen ook nog eens onder de carport konden worden achtergelaten, verzorgde dat altijd plichtsgetrouw. Eigenlijk waren ze daar het hele jaar mee bezig.Henk den Butter heeft wat afgereden met zijn bus: spullen ophalen, naar de opslag brengen en uiteindelijk weer naar de locatie in Abbenes. De rommelmarkt Abbenes was dan ook altijd goed voorzien van spullen in de verkoop, die gedurende het jaar werden opgespaard.

Nu heeft de familie Den Butter besloten te stoppen met hun werkzaamheden voor de rommelmarkt én de opslag is ook niet meer beschikbaar voor het komende jaar. Twee essentiële onderdelen van deze rommelmarkt. Bovendien zijn er minder vrijwilligers dan voorheen en de vrijwilligers díe er zijn, worden ook een dagje ouder. Reden waarom er dus een einde komt aan de rommelmarkt Abbenes.

De laatste weken hebben we het van iedereen te horen gekregen: wat jammer dat het stopt, je kon zo lekker op je gemak snuffelen, het is zo gezellig hier, leuke prijsjes.  De rommelmarkt Abbenes is een begrip in de omgeving:

Zaterdag 9 juni 2018 was het voor de láátste keer dat u de sfeer kon proeven!


 

Opbellen
E-mail
Info