Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Gemeente druk met groenvoorziening in Abbenes

Wat opvalt is dat de gemeente druk bezig is met de groenvoorziening in Abbenes. Stond het al op de planning of komt het nu goed uit omdat het rustig is op de weg en dat prettiger werkt?

In ieder geval zijn er bomen omgezaagd langs de Hoofdweg die niet meer gezond waren. De gehele stronken werden eveneens verwijderd. Op die plaatsen zijn de laatste dagen nieuwe bomen geplant.


Maar ook aan de Hoofdweg Oostzijde waar de oude bomenrij niet is vervangen, die bomen staan er al vanaf ca. 1982, en waar al járen een lege plek in de bomenreeks te zien was,  zijn bomen op deze lege plekken geplant. Ook de rotonde de Tamboerijn bij de Lisserweg/Hoofdweg heeft een groenvoorziening gekregen ter verfraaïng. Dit zou op voorspraak van Ton Zekveld gebeurd zijn volgens de gemeente.

Op het plein van het dorpshuis is de gemeente enige maanden geleden aan het snoeien geweest aan de monumentale platanen, die er al vanaf 1923 staan. Daarbij is geconstateerd dat enkele van de vier platanen een ziekte hebben. Met name de plataan midden op het plein, zie hier een foto uit 1924 waar het nog maar een klein boompje is, schijnt nogal ziek te zijn, maar op één exemplaar aan de zijkant staat ook een gekleurde stip. De dorpsraad heeft al bij verschillende ambtenaren van de gemeente nagevraagd of de bomen nog te redden zijn, maar dezen wisten daar niets vanaf.

Wat u wellicht is opgevallen, is dat de geheel verwilderde groenzone tussen het dorpshuis en de woning van de nieuwe buurman, waar ook jarenlang de bladeren van Het Praatpunt op een hoop zijn geveegd, er nu weer helemaal strak bij ligt. Het beheer van het dorpshuis is hier uitermate blij mee! Deze renovatie is geheel te danken aan de nieuwe buurman, die het rommeltje terecht zat was en dit allemaal heeft opgeruimd. Bedankt buurman!

Opbellen
E-mail
Info