Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Meer Bewegen voor Ouderen: gezellig bewegen goed voor lijf en leden

Abbenes.net was uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen bij een les 'Meer Bewegen voor Ouderen', kortweg MBVO genoemd. Dus zo gezegd zo gedaan: op woensdagmiddag met de camera naar het Praatpunt getogen.

De vrolijke muziek kon je in de gang al horen en binnen in de zaal bleek het daadwerkelijk ook zo gezellig te zijn. De dames stonden in een kring en op muziek werden allerlei oefeningen gedaan, met de armen of met de benen. De oefeningen zijn niet moeilijk maar wel zo dat alle spieren in beweging zijn en lekker soepel blijven!

De lessen worden gegeven door Betty van Maris, gediplomeerd docente. Zij gaat voor mobiliteit, spierkracht en plezier! De lessen bestaan over het algemeen uit een warming-up op muziek, gevolgd door oefeningen waarbij verschillende spelattributen, zoals bijv. ballen, gebruikt kunnen worden. Het oefenen van evenwicht en coördinatie komt ook aan de orde. Deze middag werden er hoepels gebruikt. Ook werd een competitie element ingevoerd, wat voor extra lol zorgde. Er wordt zowel staand als op een stoel geoefend. En... het gezamenlijk bewegen in een groep geeft extra plezier!
Bij de tweede les op woensdagmiddag, van 15.00 tot 16.00 uur, zijn nog enige plaatsen vrij. Bent u benieuwd, wilt u ook fit en soepel blijven? Kom een keertje vrijblijvend kijken! Trekt u makkelijk zittende kleding aan en geschikt schoeisel.


Het nieuwe seizoen weer begonnen, u kunt dus meteen aansluiten.
Van januari t/m mei 2020 zijn er 20 lessen. Deze activiteit valt onder Stichting Maatvast en kost ruim € 12 per maand.

Wilt u ook aan de lessen gaan deelnemen? U kunt zich opgeven bij het cursusbureau van Maatvast via e-mail cursusbureau@maatvast.nl of telefoonnummer 023 82 00 669 bereikbaar tussen 9:00 - 12:00 uur.

 


 

Opbellen
E-mail
Info