Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Hoofddorpse Luchtvaart Club :

De HLC is opgericht op 30 augustus 1973 en is gevestigd aan de Dr. Heijelaan net buiten Abbenes. Het doel van de HLC is om leden en geïnteresseerde kennis te laten maken met modelluchtvaart en hun kennis op het gebied van modelluchtvaart uit te breiden.

Voor het daadwerkelijke vliegen beschikt de HLC over een 5 ha groot modelvliegveld. Momenteel wordt het terrein dusdanig ingericht dat alle facetten van het modelvliegen mogelijk zijn. Er is convenant met de Luchtverkeersleiding Nederland opgesteld waarin een maximale vlieghoogte van 150 meter zal gelden. De benodigde vergunningen zijn afgegeven, hoewel er nog wel een bodemprocedure loopt aangaande de milieuvergunning. De verwachting is dat de uitslag van deze procedure medio augustus bekend zal zijn.

Naast het vliegen is er ook ruimschoots aandacht voor het uitwisselen van ideeën, tips, trucs en natuurlijk grote verhalen. Iedere woensdagavond is er clubavond op het veld aan de dr. Heijelaan. Zolang er nog geen nieuw clubhuis is zullen er in de winter periode clubavonden in een horeca/zaalverhuur gelegenheid worden georganiseerd. Nieuwe leden zijn altijd welkom en worden door ervaren, gebrevetteerde leden ondersteunt op weg naar het volledig zelfstandig kunnen vliegen. Voor aanvang van de eerste vlucht zal het vliegtuig grondig worden bekeken en de luchtwaardigheid worden vastgesteld. Als alles goed is wordt er gevlogen en wordt de sensatie van het zelf vliegen voor het eerst ervaren.

   

Veiligheid en oog voor de omgeving staan voorop bij de HLC gevolgd door het hebben van plezier en ontspanning. Er kan bij de HLC 7 dagen per week gevlogen worden van 09:00 tot 21:00 uur, of zonsondergang. In de donkere maanden van het jaar is er vooral activiteit op de zondagmiddag. De rest van het jaar ’s avonds en dan vooral woensdagavond en zondagmiddag. U bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen. In sommige gevallen bestaat de mogelijkheid om zelf een stukje te sturen onder begeleiding van een ervaren vlieger. 

Voor meer informatie en bezoek aan de website van Hoofddorpse Luchtvaart Club klikt u op het logo hieronder.
Opbellen
E-mail
Info