Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Gemeente Nieuws :

Beste inwoners van Abbenes en Kaag-Buitenkaag,

Zoals wel bekend voert op dit moment aannemer De Jong Zuurmond groot onderhoud aan de verharding van het fietspad langs de A44 (tussen het ringvaartviaduct en de Hoofdweg westzijde). De planning van de werkzaamheden ligt op schema.

Er zijn zeker twee onderdelen die voor fietsers hinder geven (zoals omrijden), te weten:

  • Het asfalteren van het pad tussen de Lisserdijk en de Hoofdweg westzijde en
  • Het asfalteren van het fietspad tussen het ringvaartviaduct en de Lisserdijk.

Om de hinder tot een minimum te beperken worden die twee werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd.

Dat vindt deze week plaats:

  • Van donderdag 9 augustus op vrijdag 10 augustus tussen 19u en 06u waarbij tussen 23u en 05u een pendeldienst rijdt en
  • Van vrijdag 10 augustus op zaterdag 11 augustus tussen 19u en 06u waarbij tussen 23u en 05u een pendeldienst rijdt.

Meer informatie kunt u terug lezen op :
https://haarlemmermeergemeente.nl/fietspad-buitenkaagpad

Vriendelijke groet,
Peter van der Sterren
verkeerskundige


 De 82 populieren aan het Dr. Heijepad in Abbenes worden vervangen. De bomen zijn van slechte kwaliteit en moeten in verband met de veiligheid worden gekapt. Een deel van het bosplantsoen  wordt gekapt om ruimte te maken voor het herplanten van nieuwe bomen. In totaal worden er in februari 83 nieuwe populieren geplant. Het fietspad was al afgesloten vanwege de werkzaamheden van TenneT en blijft in ieder geval dicht tot begin september. Meer informatie op www.haarlemmermeer.nl/heijepadWhatsAppen met de gemeente: Makkelijk en snel.

Wie een praktische vraag heeft aan de gemeente, kan die stellen via WhatsApp. Bijvoorbeeld vragen over een nieuw paspoort, afval of het melden van kapotte straatverlichting. De gemeente heeft hiervoor een speciaal nummer: 06-1331 0900. Van maandag t/m vrijdagen tussen 08.30 en 17.00 uur beantwoorden medewerkers van de gemeente vragen via WhatsApp.


Waarom WhatsApp?


Veel mensen hebben WhatsApp en vinden het makkelijk om op deze manier contact te leggen. En mensen ervaren het als persoonlijk. Dat blijkt uit de reacties van inwoners die al WhatsAppen met de gemeente. Met WhatsApp kan een bericht of vraag op elk moment worden verstuurd. Een foto van de situatie is snel bijgevoegd. En de gemeente kan in haar antwoord een link naar meer informatie meesturen. Zo zijn mensen meteen op de juiste plek. Ook voor mensen die slecht horen is WhatsApp heel geschikt voor direct contact met de gemeente. Wel waarschuwt de gemeente via WhatsApp geen persoonlijke gegevens te sturen, zoals een burgerservicenummer.