Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Fitnessclub Abbenes :


Mijn naam is Ingrid Ram en ik geef op maandagavond lessen Total Bodyfit en Pilates in de gymzaal aan het Langerak te Abbenes. Zelf sport ik een aantal keer per week bij de sportschool en loop hard bij de Spartaan in Lisse. Ook ben ik al 8 jaar cursuscoördinator van de ontspannings- en bewegingslessen en van de persoonlijke ontwikkelingslessen bij de Volksuniversiteit in Lisse.

Een aantal jaar geleden heb ik de pilates opleiding en fitness instructeur A-opleiding gevolgd bij de NIFAA in Leiden en met succes afgerond. Daarna ben ik, naast mijn baan bij de bibliotheek Bollenstreek, pilates les gaan geven bij de Volksuniversiteit in Lisse.

Total Bodyfit is gericht op het verstevigen van de spieren om een slanker en strakker figuur te krijgen. Tijdens de training wordt voornamelijk aandacht besteed aan de bil-, buik- en bovenbeenspieren. Het eerste deel bestaat uit een pittige warming-up om de hartslag te verhogen en het tweede deel bestaat uit grondoefeningen, daarbij worden de overige spieren flink aangepakt. Dit is een fijne training voor het hele lichaam. 

Ik heb gemerkt dat veel mensen niet goed weten wat Pilates inhoudt, daarom zal ik het in het kort uitleggen. 

Pilates is een trainingsmethode, ontwikkeld door Joseph Pilates, gericht op het balanceren, versterken en versoepelen van het hele lichaam. Pilates is een sport die in de groep 'mind en body' valt. Er is echter niks zweverigs aan! Het mind en body element zit 'm in het feit dat je geconcentreerd en gefocust (mind) de oefeningen uitvoert( body). Een juiste ademhaling ondersteunt de oefeningen. Er zijn verschillende basisoefeningen die op de mat of staand worden uitgevoerd. Het ontwikkelen van een sterk en tegelijkertijd lenig lichaam staat bij de training centraal. Tijdens de les worden de diep gelegen houdingsspieren ( buik-, rug-, bekkenbodemspieren en heupbuigers) getraind die zorgen voor een stabiele romp.

Pilates wordt door zowel vrouwen als mannen beoefend, immers iedereen kan baat hebben bij de methode! Zeker als je lichamelijk zwaar werk hebt is het zaak om goed voor je lichaam te zorgen. Vergeet hierbij de kantoorbaan niet want zitten is de zwaarste houding voor je rug.

Een lichaam in conditie kan de hele wereld aan! 

Tot ziens op maandagavond 19.00 uur Total Bodyfit of 20.00 uur Pilates

Voor meer informatie of aanmelding bel 06-27125424 of mail ingridram@planet.nl