Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenessers in de prijzen bij polsstok verspringen in Nieuw Vennep


De feestweek in Nieuw Vennep is inmiddels in volle gang. Menig Abbenesser gaat er een kijkje nemen: naar de kermis, de feesttent of aan een evenement deelnemen. Zo deden afgelopen weekend Dyon van Wieringen en Niels van der Spek al succesvol mee met de motorcross. 


Vanavond werd het polsstok verspringen georganiseerd door Theo van Iperen van Oranjevereniging Beatrix uit Nieuw Vennep en een aantal vrijwilligers. Theo van Iperen is de schoonvader van de kersverse Abbenesser Dirk Imanse, die links en rechts lobbyde, waardoor het deelnemersveld voor bijna de helft uit Abbenessers bestond! 


Circa 20 deelnemers waren er, waarvan 2 vrouwen. Er werd twee keer gesprongen, de verste sprong telde. Na de eerste ronde gingen Dirk Imanse en zijn zwager Niels van Iperen aan kop met een afstand van 11 meter. Beide dames kwamen in het water terecht, wat nogal eens een blubberige aangelegenheid was. Volgens de commentator stonken ze!  In de tweede ronde haalden geen van de mannen meer de 11 meter en wederom kwamen beide dames helaas in het water. Uiteindelijk werd er nog een play-off gehouden tussen beide zwagers, waarbij Dirk zijn meerdere moest erkennen in zijn zwager Niels. Jimmy van den Berg behaalde een mooie derde plaats. Beide dames moesten ook nog een keer springen, waarbij Marjolein Baars verder kwam dan haar concurrente, weliswaar ín het water. 


Er was ook nog een soort aanmoedigingsprijs, die naar Dave van den Berg ging. Dave was ongelukkig op het kussen terecht gekomen en heeft daarbij waarschijnlijk zijn neus gebroken. De prijs werd door Ab in ontvangst genomen, Dave zat inmiddels op de Eerste Hulp.


De winnaars krijgen een helikoptervlucht boven Nieuw Vennep/Lisse, die zaterdag wordt uitgevoerd. De mannelijke Abbenessers doken na afloop met beker en al in het water van de Zuiderdreef, wat tot grote hilariteit leidde. 


Opbellen
E-mail
Info