Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

4 Mei 2020: géén Dodenherdenking Abbenes en Kaag/Buitenkaag

Tot grote spijt van de organiserende partijen van de Dodenherdenking uit Kaag/Buitenkaag en Abbenes, Oranje Comite De Kaag en Oranje Evenementen Vereniging (OEV) Abbenes, is er dit jaar géén Dodenherdenking. En juist nu het 75 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd.

Er mocht zelfs in besloten kring, met inachtneming van de coronamaatregelen en slechts enkele vertegenwoordigers van de dorpen, géén krans worden gelegd door de dorpsraden uit beide kernen. Door het gemeentebestuur zal in de loop van de dag een krans worden gelegd bij de diverse monumenten, waarvan een foto zal worden getoond tijdens de toespraak van de burgemeester, die om 20.30 uur te beluisteren is via MeerRadio.

De Dodenherdenking op de Dam gaat wel door, zonder publiek. Het vlagprotocol is aangepast, er mag de gehele dag 4 mei worden gevlagd met de vlag halfstok. Morgen volgt op deze website het trieste verhaal dat zich in de oorlog in Abbenes heeft afgespeeld en waarvoor het monument is opgericht, ingestuurd door Ton Zekveld.

Voor meer gemeente informatie, zie hier

 
        

Opbellen
E-mail
Info