Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


KERST MUZIEK BINGO


Vrijdag 20 december was het dan zover. De beheerster van dorpshuis Het Praatpunt, Erica van den Berg, organiseerde een kerst muziek bingo en na de twee bingo ronden was er vanaf 23.00 uur gezellig borrelen in kerstsfeer. Kortom  een gezellig avondje uit in Abbenes.

Vanaf 19.00 uur was het dorpshuis geopend en om 20.00 uur zou de eerste bingo ronde beginnen. Het eerste uur was er niet erg veel belangstelling maar tegen 20.00 uur begon het dorpshuis lekker vol te lopen. Iets meer dan 50 bezoekers waren er en ook een aantal ex C&A collega's van Erica. De meeste bezoekers hadden ook speciale kleding aangetrokken want de meeste hadden hele leuke kersttruien aan.

Voor de eerste ronde werden de bingo kaarten verkocht. Op de kaarten stonden dus dit keer geen cijfers maar titels van liedjes. Deze kaarten waren door Erica gemaakt en er stond een groot assortiment van liedjes op. Kerstliedjes, Nederlandstalige liedjes, oude liedjes en hedendaagse liedjes uit de Top 40.

Alle liedjes waren ook door Erica bewerkt zodat niet het hele lied gedraaid hoefde te worden maar meestal alleen het refrein.

Daar Erica als beheerster achter de bar moest staan was het haar man John die de liedjes steeds mocht starten. Als de deelnemers de titel van het lied niet wisten dan konden ze dat aan de andere bezoekers vragen en als men er dan nog niet uit kwam, kon je je hand opsteken en noemde John de titel van het lied. Zo hoefde er geen nummer gemist te worden.

Er waren per ronde 3 prijzen. De derde prijs, een kerststuk, kon je winnen als je 1 rijtje horizontaal vol had op je bingokaart.  In de eerste ronde won Jeremy deze prijs. 

De tweede prijs, een borrelpakket met kaas en nootjes, werd gewonnen door Leontien. Hiervoor moest je 2 rijtjes horizontaal vol hebben.

De eerste prijs, een kerst bakkers pakket met een banketstaaf, kerstbrood, amandelkransjes en kerstchocolaatjes, werd gewonnen door Jimmy. Hij liet het echter door Linda ophalen.

De eerste ronde was zeker een succes. De liedjes werden vaak uit volle borst meegezongen en de sfeer was opperbest.

Ondertussen waren er ook weer nieuwe bezoekers binnengekomen die de tweede ronde wilden mee doen en sommige jeugdige deelnemers gingen naar huis om het bed op te zoeken.

De kaarten voor de 2e ronde werden verkocht en het werd super gezellig. In deze ronde wonnen Nina, Marry en Adriaan de prijzen diee hetzelfde waren als in de eerste ronde.

Om 23.00 uur was de kerst muziek bingo afgelopen en was er gelegenheid om tot 01.00 uur nog te kletsen en te borrelen. Dit alles in een kerstsfeer want het dorpshuis was omgetoverd met kerstdecoraties en natuurlijk ontbrak ook de kerstboom niet.

De avond was zeker geslaagd en voor de vele bezoekers voor herhaling vatbaar rond de kerstdagen.

Opbellen
E-mail
Info