Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Gemeente Nieuws :


Buitenkaag en Abbenes als eerste aan de beurt

Aanleg glasvezel in buitengebied en kleine kernen Haarlemmermeer

Vandaag, vrijdag 15 mei 2020,  tekenden wethouder Marja Ruigrok, Pieter van Grunsven en mevrouw Anette Gremmen (directie GlasDraad B.V.) een convenant voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied en de kleine kernen van Haarlemmermeer: Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Lisserbroek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Nieuwe Meer. Al jaren wordt gesproken over glasvezel in deze gebieden maar eindelijk is het nu dan zover. Wethouder Marja Ruigrok: “Fijn dat we nu heel Haarlemmermeer toegankelijk maken met snel internet. Zeker in deze tijden enorm belangrijk."

Glasvezel is stabieler dan draadloos internet via 4G, tien keer zo snel als 4G en 100 keer sneller dan de oude koperlijn. En glasvezel is nodig voor een 5G netwerk. Vanaf 18 mei start GlasDraad met de aanleg in Buitenkaag en Abbenes. De werkzaamheden in en rondom de woningen worden uitgevoerd, op basis van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). De inwoners in het gebied krijgen voor de start van de aanleg een brief van de aannemer met informatie. Het kan zijn dat straten voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk zijn. 

In Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Oude Meer, Haarlemmerliede, Halfweg en Spaardam zijn nog niet voldoende aanmeldingen om te starten. Inwoners uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden! Als 40% van de adressen zich aanmeldt, krijgt de aanleg van glasvezel ook daar groen licht. Inschrijven via https://glasdraadhaarlemmermeer.nl/

Planning graafwerkzaamheden en huisaansluitingen

gebied

start werkzaamheden

huisaansluitingen

ABB-01

jul 2020 - sep 2020

sep 2020 - okt 2020

BTK-01

mei 2020 - jul 2020

aug 2020 - sep 2020

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de nieuwe planning voor Haarlemmermeer. De eerste 2 gebieden zijn gepland. De planning van de overige gebieden volgen.

Opbellen
E-mail
Info