Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De Paastaartenbingo was een zeer succesvolle avond

Paastaartenbingo

In 2021 werd voor het eerst de Paastaartenbingo georganiseerd door de OEV. Toen nog online, maar meteen een doorslaand succes! Dit jaar -2023- werd het weer in het dorpshuis georganiseerd. Het was passen en meten om alle aangemelde deelnemers een plaatsje te geven in de zaal. De inschrijving was op een gegeven moment dan ook gesloten.

De organisatie

Je kunt wel zo'n bingo organiseren, maar hoe kom je aan voldoende taarten voor een bingo van ruim 100 personen? Dat bleek, en bedenk hoe bijzonder dat is in zo'n klein dorp als Abbenes, geen enkel probleem. Er werden mails uitgestuurd waarop zó positief werd gereageerd en in no-time waren er 110 taarten à € 15 gesponsord! Hieronder ziet u een lijst van de sponsoren, waarvoor bijzonder veel dank Maar ook voor de vrijwilligers die de avond hebben mogelijk gemaakt en de administratie die dit met zich meebrengt.

De avond

Alle bezoekers hadden er veel zin in, soms niet eens omdat ze zo nodig een taart wilden winnen maar gewoon voor de spanning van het spel of een gezellige avond in het dorpshuis. Leuk ook dat er in alle leeftijdscategorieën deelnemers waren. 3Per ronde - er werden twee rondes gespeeld inclusief 2 loten voor de loterij-  waren er 10 taarten te winnen. Eerste rijtje en twee rijtjes ieder één taart, een volle kaart was voor de resterende acht taarten waarbij dus meerdere kanshebbers waren. Voor de twee keer gehouden loterij waren er per keer 45 taarten beschikbaar. De trekking werd verricht door onze enige echte Abbenesser Paashaas Hans. Zo vonden alle 11o taarten een bestemming.
In de wandelgangen werd  gesuggereerd om iedere deelnemer een taart te geven -110 beschikbare taarten tegenover ruim 100 deelnemers- maar dat is natuurlijk niet de intentie van het bingospel. En uiteraard wint de een meer taarten en de ander soms ook niets. Ook dat is het spel. Maar gelukkig was er ook het sociale aspect en werd er royaal onderling gedeeld met deelnemers die niets hadden gewonnen.


De opbrengst van de avond was voor verdere renovatie van Het Praatpunt en heeft ca.       € 2.400 opgebracht, wat een prachtig bedrag! Daar is het dorpshuis uitermate blij mee, er staan nog genoeg punten op het wensenlijstje....

Dank aan de organisatie en alle vrijwilligers, en natuurlijk de bezoekers! Allen hebben deze avond tot een succes gemaakt!

Opbellen
E-mail
Info