Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Menigeen deed zaterdag 8 juli een rondje Abbenes om spulletjes te scoren

Voor de derde keer al weer werd het rondje rommelmarkt Abbenes georganiseerd door beheerster Erica van den Berg van Dorpshuis Het Praat en Nancy van der Spek van bij Spek.


Het idee is ontstaan in coronatijd, waarbij niet teveel mensen bijeen mochten komen. Op deze manier, in de buitenlucht, kon er heel goed afstand worden gehouden. Het bleek een succes, dus voor herhaling vatbaar!


Voor deze route gaven zich wel liefst 36 kraamhouders op die door het gehele dorp stonden, meestal bij hun eigen woning. Soms aangevuld met familieleden uit een andere plaats die ook de nodige spullen mee brachten. Makkelijk als je bij je eigen huis staat, je kunt nog eens een bakkie koffie nemen, alles bij de hand. Op het plein van het dorpshuis stonden ook enkele kramen.


Het aanbod was gevarieerd, van kinderkleding tot antiek, van tuinstoelen tot speelgoed, voor ieder wat wils zou je zeggen. Boeken, puzzels, Lego, genoeg om je de komende tijd niet te vervelen. 


Heel bijzonder was wel de collectie in de kerk van Abbenes. Daar stonden een aantal  schilderijen van dorpsschilder Arie van der Stelt. Hij heeft vele dorpsgezichten geschilderd, maar ook landschappen en schilderijen in opdracht. Arie van der Stelt was autodidact, heeft het zichzelf helemaal aangeleerd en schilderde met olieverf. Ook gaf hij les. De schilderijen zijn bijzonder professioneel en menigeen was ook blij een schilderij van hem te hebben bemachtigd.

Normaal ben je heel blij dat het droog is en mooi weer. Nu was dat mooie weer eigenlijk wel een beetje een spelbreker. 's Morgens waren er nog enthousiaste kopers, maar 's middags zakte het aantal bezoekers toch wel enigszins in. Het was dan ook wel heel erg warm, vooral op plaatsen waar geen zuchtje wind was. 
Maar gezellig was het wel. Dorpelingen spraken elkaar of zagen weer oude bekenden. Bij het dorpshuis was overheerlijke appeltaart te verkrijgen bij een lekker kopje koffie, thee, cappuccino of, en daar was het weer heel geschikt voor, een lekker koel drankje. Na afloop van de rommelmarkt werd vooral van dat laatste gebruik gemaakt en natuurlijk van de heerlijke gebakken snacks door Erica. 


Weer een mooie dag in Abbenes, hartelijk dank voor de organisatie!Opbellen
E-mail
Info