Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Film Narcosis succesvol, tot stand gekomen mét professionele medewerking van Pim van der Horst uit Abbenes!

In september ging de nieuwe Nederlandse speelfilm Narcosis met in de hoofdrol Thecla Reuten in première. Vanaf 20 oktober is deze film te zien in de bioscoop.

Eind september was de uitreiking van de Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival en daarbij won Narcosis wel liefst drie prijzen! Eentje voor de 'Beste Camera', een voor 'Beste Costume Designs' en een voor 'Beste Hoofdrol Speelfilm'. En.... de film is tevens de Oscarinzending voor dit jaar.


Pim zelf was verhinderd op de première maar zijn vrouw Daniëlle was wel op het Nederlands Film Festival en heeft genoten van het feest en van de prijsuitreijking.Het begin van de film:

 Merel (Thekla Reuten) en echtgenoot John (Fedja van Huêt) wonen met hun kinderen in een prachtig huis aan de rand van bos en hei.
Merel en John, zoontje Boris en dochtertje Ronja bereiden zich voor op een afscheid. John, duiker van beroep, vertrekt met collega Sjoerd (Vincent van der Valk) naar Zuid-Afrika, waar ze zullen afdalen in het beruchte Boesmansgat. ‘Dichter bij het hart van de aarde kun je niet komen’, zegt John tegen Boris, terwijl hij hem instopt.

Even later raakt het bioscoopdoek gevuld met de duisternis van de onderwatergrot: in dat niets verdwijnt John, om nooit meer terug te keren. Een beeld als een zwart gat.

Fedja van Huêt kan natuurlijk niet zomaar ongeoefend en onervaren gaan duiken in een grot en dáár komt in Narcosis de Abbenesser Pim van der Horst in beeld! Pim is in de film stand in voor 'John' en neemt het duikwerk voor zijn rekening. Pim was in 2008 Wereldkampioen duiken, is zeer ervaren en kan tot héél grote diepten duiken, dus de meest geschikte persoon voor deze filmopnamen. 

Pim's naam en en zijn bedrijf staan dan ook terecht vermeld op de  aftiteling. En wij zijn als Abbenes weer trots op een van onze inwoners. Op naar de Oscaruitreiking!Een foto van Daniëlle van het Gouden Kalf op het Film Festival:
Opbellen
E-mail
Info