Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Laat de vorst maar weer komen !!! MFT is er klaar voor !!

Zondagochtend, 5 februari 2017, om 10.00 uur volop bedrijvigheid op het MFT.. Hee, is er een evenement opkomst ? Nou, misschien wel. Misschien komt de schaatsdisco toch in zicht want eind van de week gaat het misschien toch weer matig vriezen.

Dus om 10.00 uur waren de drie J's hard aan het werk. Jaap Struik veegde het MFT en Jan van der Maden en John van den Berg waren achter de verzakte bandjes het grond aan het wegsteken.

Later werden de bandjes gelift met een hydraulische kraantje en werd onder de opgetilde bandjes extra zand gestoken. Zo kwamen sommige bandjes wel 3 a 4 centimeter omhoog. Dat moest voldoende zijn om het hele MFT weer onder water te krijgen. Hierna werd achter de bandjes het grond weer teruggegooid. De bandjes werden weer aan het asfalt gesmolten en Jaap dichtte de kieren. Hierna meldde de vierde J zich.Jimmy van den Berg rolde de blusslangen uit, want na het reparatie werk kon het MFT volgepompt worden en het lint opgehangen om iedereen straks van het ijs af te houden totdat de baan geopend is.

Om vijf uur was alles klaar zodat de vrijwilligers er weer heel wat uren erin gestoken hadden. De baan staat helemaal onder water.

Hopelijk gaat het nu goed vriezen en kunnen we straks schaatsen op het MFT.... Maar zolang er lint hangt svp niet op het MFT komen... 

Opbellen
E-mail
Info