Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Bloemenpracht Keukenhof 2020 ondanks coronacrisis toch nog te zien

Abbenes is er al aan gewend: de week voor Pasen stromen de wegen vol, files op de N207, toeristen lopen door de bollenvelden rond Abbenes, want deze veelal buitenlandse bezoekers willen allemaal graag genieten van de bollenvelden en naar de Keukenhof. Hét park van de voorjaarsbloemen!

Zo niet dit jaar, de Keukenhof blijft na de recentelijk aangekondigde maatregelen definitief gesloten dit jaar (klik hier). Dat is de eerste keer in haar bestaan vanaf 1950. De Keukenhof is een prachtige bloemententoonstelling van voorjaarsbloemen, waar jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers naartoe komen.

Die bloemen bloeien maar niet zomaar, dat wordt allemaal keurig op elkaar afgestemd en gepland, zodat er gedurende de kleine twee maanden dat de Keukenhof open is altijd genoten kan worden van de kleurige bloemen. Zo zonde van al dat werk en dat deze vrolijke bloemen niet kunnen worden bewonderd, daarom publiceert de Keukenhof regelmatig filmpjes op internet van hoe de Keukenhof er nu (klik hier) uitziet.

Geen bewonderende blikken, talloze foto's en een leuke wandeling door bloementuin Keukenhof. Daar zullen we het mee moeten doen. Jammer voor de toeristen, maar er zijn ook mensen met een seizoenskaart die heel vaak naar de Keukenhof gingen. Zij zullen dit helaas nu ook moeten missen.

Bloemen hebben een krachtige symboliek en spreken de internationale taal van liefde en vriendschap, van dankbaarheid, steun en troost. Én van hoop. Of je bloemen en planten nu in huis kunt halen of niet, het zijn sprankjes hoop in deze heftige tijd.

Zo is op het terrein van Keukenhof een enorm kunstwerk gemaakt van ruim 150.000 bloemen en 50.000 planten dat een paar longen voorstelt. Met een drone zijn opnames en foto’s gemaakt die online wereldwijd te zien zijn, bedoeld als positieve energie die iedereen nu zo hard nodig heeft.

Opbellen
E-mail
Info