Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Koningsdag 2017 in Abbenes: een superfeest!

Koningsdag begon al goed: het was droog en al tijdens de optocht waren de Abbenesser toeschouwers enthousiast: 'Wat een goede drumband!!!". Dat goede spel kwam 'Door Gunst Verkregen' uit Nieuwe Wetering. Zat de organisatie eerst nog met de handen in het haar dat er helemáál geen drumband beschikbaar was, nu werd de optocht van Abbenes gered door een drumband van slechts 3 km verderop. En wat voor één, hartelijk dank daarvoor!


Daarna volgde op het MFT het Wilhelmus onder begeleiding van de drumband, het vlag hijsen en aansluitend de kinderspelletjes. Daarbij vielen wel een paar spatten regen, dus spelletjes naar binnen, toch weer naar buiten, maar het kwam buiten helemaal goed. De kinderen genoten van de oud Hollandse spelletjes, zoals blikgooien, jenga, boter-kaas-en-eieren, domino, ringwerpen, 4 op een rij, stokvangen en mikado.
Er waren ook enkele kinderen die weer spulletjes verkochten op de vrijmarkt. Leverde toch weer een zakcentje op.


Burgemeester Weterings kwam op zijn ronde ook in Abbenes langs met een aantal raadsleden. Hij keek bij de kinderspelletjes en maakte een praatje met jong en oud. De één wilde graag met hem op de foto, de ander dan weer even niet. De burgemeester en overige politici kochten allen hartjes bij de stand van  'Samenloop voor hoop', wat een mooi gebaar ter ondersteuning van dit loopevenement voor KWF. Leuk dat ze er waren!


De prijsuitreiking van de optocht was als volgt:

-bij de karren 1. Meicare, 2. Heineken en 3. Ariël

-bij individuelen  1. Artis  2. Melkunie en 3. Haribo

Uitslagen bij de kinderspelletjes :

0 - 6 jaar :
1 : Tom
2: Julia
3: Noan

7 - 9 jaar :
1: Maartje
2: Sem
3: Mariska

10 - 12 jaar :
1: Estrelda
2: Ciro
3: Jaydi


Hierna volgde het krat stapelen voor volwassenen. Hoe moeilijk kan het zijn, zou je denken. Daar dachten de deelnemers wel anders over. Verschillende tactieken werden besproken. De concurrentie was groot, het was spannend! Dat alleen kracht niet doorslaggevend is, moge wel blijken uit de uitslag.
3 Teams hadden 16 kratten in de lucht en dus werd de eindstand bepaald door de tijd. De eindstand was :

1. Rob Vreeburg en Hannelore Vermeere

2. Leon van der Plas en Andre Backer

3. Dyon van Wieringen en Jeremy van den Berg

Bij de dames werden Madelon Kroon en Wendy Verboom eerste met 13 kratten.

Inmiddels werd er al volop gebakken en geschonken door de vrijwilligers van de OEV. Het was lekker druk op het terrein. En Freddy Koridon & Friends begonnen te spelen. Waren de positieve reacties op de drumband van die morgen al een enorm compliment voor de OEV, Freddy & Friends deden daar nog een schepje bovenop! Zo knap zoals zij diverse generaties wisten te raken en aan het swingen te krijgen!!! Een ware topper deze band, en zoals u weet, muziek kan een avond maken of breken. Zij hebben de avond gemaakt! De aanwezigen gingen zelfs met de pet rond om de band nog een uurtje langer te laten spelen. Je moet het meegemaakt hebben, wat een superavond!!!

NB: op zondag 11 juni spelen Freddy & Friends in Brasserie Puck. Ga genieten van de muziek en daarna een hapje eten.


Na de geslaagde Koningsdag worden er altijd een aantal inwoners, die gevlagd hebben tijdens Koningsdag, blij gemaakt met een bon voor een heerlijke taart gesponsord door Versetaarten.nl - Zilvervloot 11 in Abbenes. OEV Abbenes had ook dit adres gekozen voor een heerlijke taart maar deze bon mochten we iemand anders geven, dus dit jaar hadden we 4 winnaars :

Zilvervloot 11
Dr. Heijelaan 29
Maria Margaretalaan 28
Van Tolstraat 8

Alle winnaars van harte gefeliciteerd namens OEV Abbenes

Voor meer foto's, klik hier......


Opbellen
E-mail
Info