Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Eerste mobiel Repair Café in Abbenes op 12 maart 2020

Is het écht nog maar twee weken geleden dat het Repair Café naar Abbenes kwam? Die morgen, waar je gewoon bij Het Praatpunt kon binnenlopen, aan een tafel kon gaan zitten met iemand van het Repair Café en je probleem met betreffend apparaat kon vertellen?Ja, het is nog maar twee weken geleden, maar wat is er in die tijd veel gebeurd en veel veranderd. Maakten we ons twee weken geleden nog druk over een slecht werkend apparaat, nu wordt ons leven bepaald door de aanpak van het coronavirus. Een keuze is er niet, we moeten er met z'n allen voor gaan. Hier een korte terugblik op het bezoek van het Repair Café aan Abbenes .....

Wat van tevoren al opviel bij dit bezoek van het Repair Café: het enthousiasme van de vrijwilligers. Een aantal van hen waren al aanwezig op de openbare vergadering van de Dorpsraad om hun bezoek te promoten, ze zorgden zelf voor publiciteit en een persbericht,  kortom een ervaren organisatie van gemotiveerde vrijwilligers. Ze bestaan in Haarlemmermeer dan ook al sinds 2013!
Op de morgen van donderdag 12 maart werden er 12 apparaten aangeboden, waaronder naaimachines, een stofzuiger, een föhn, grill, koffiezetapparaat etc. De vrijwilligers waren zeer ervaren en deskundig. 10 Apparaten konden worden gerepareerd, eentje werd meegenomen voor onderzoek en eentje was helaas onherstelbaar en onderging een enkele reis 'vuilnisbak'.

Voor een eerste bezoek van het Repair Café aan Abbenes een geslaagde morgen. We hopen dat dit bezoek een vervolg zal hebben.

Opbellen
E-mail
Info