Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

De 100 Kilometer tocht van Ride of the Roses 2018 door Abbenes

De gastgemeente voor Ride of the Roses 2018 was dit jaar Haarlemmermeer. De start en finish was in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

Maar de route van de 100 kilometer kwam ook door Abbenes! De borden van de wegafsluiting stonden er al ruim van tevoren, dus iedereen was er op voorbereid dat de weg op zondagmorgen tijdelijk afgesloten zou zijn.

De kerk was nog maar nèt uit, of daar kwam het peloton voorbij. Het peloton wielrenners werd begeleid en moest aaneengesloten blijven. Aangemoedigd door de kerkgangers en andere toeschouwers kwam het peloton vanuit Nieuw Vennep en ging de Dr. Heijelaan in. De wielrenners zoefden voorbij en het was moeilijk een bekende te ontdekken.

Op een gegeven moment begon het te stagneren in de Dr. Heijelaan, waarschijnlijk door het eerste 'colletje': de brug over de A44. De deelnemers zagen dat niet vanaf de Hoofdweg, waardoor zij gemaand werden in de remmen te gaan. Zodoende kregen we wel een beter beeld op de wielrenners en kon uw fotograaf nog twee voormalig Abbenessers op de foto zetten: Martijn Quekel (midden of de foto, wit/zwart gekleed) en Kevin Hamer (in het groen).

Er leek geen einde aan te komen, het waren bijna 2000 deelnemers. Het was een prachtig mooi gezicht die hele groep fietsers langs de Hoofdweg. De renners gingen via Huigsloot naar Nieuwe Wetering en zo verder richting Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop, Leimuiden en Rijsenhout  weer terug naar Vijfhuizen. In totaal is het fantastische bedrag van € 520.000 bij elkaar gefietst!
 Opbellen
E-mail
Info