Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Jaarlijkse rommelmarkt in Abbenes weer gezellig en geslaagd!


Zaterdag 13 juni was het dan zover: vele vrijwilligers hebben er weken, sommigen zelfs maanden, naartoe gewerkt: de jaarlijkse rommelmarkt in Abbenes!


Ieder jaar zet een klein hecht team vrijwilligers zich weer in om deze rommelmarkt te doen slagen. Vanaf 23 mei kon men spullen (we noemen dat vooral géén rommel !) inbrengen, aan welke oproep veel gehoor is gegeven. Heel veel dank daarvoor!

De rommelmarkt commissie, maar ook de bezoekers, staan ieder jaar weer versteld 'waar alles toch vandaan komt'. 


De zaterdag begon tegen de weersverwachtingen in wat regenachtig, wat echter geen invloed had op het bezoekers aantal. Het hele dorp stond weer vol met auto's! Het was dan ook gezellig druk op het terrein, waar alle spullen keurig stonden uitgestald in de loods en buiten op de kramen. De meest uiteenlopende artikelen waren verkrijgbaar en de nodige meubels,  curiosa, glazen, schilderijen, boeken en speelgoed werden verkocht. Maar dan was daar ook de heerlijke geur van vers gebakken gevulde koeken en appelflappen, wat bijzonder goed smaakte bij een kopje koffie. Halverwege de ochtend begon het Rad van Avontuur te draaien, waardoor het helemaal gezellig werd.


Zo rond de middag kwam het zonnetje toch nog door en droeg zo bij aan de ontspannen sfeer. Het terras zat vol, er was ook eten verkrijgbaar, men had het prima naar zijn of haar zin! De kinderen konden springen op het springkussen van de OEV, waarvoor hartelijk dank voor het gebruik. Speciale dank gaat uit naar de familie Den Butter, die er ontzettend veel energie in steekt om dit evenement te laten slagen.


De voorlopige stand van de opbrengst zal morgen in de kerk van Abbenes bekend worden gemaakt. De bloemen, kleding, kopjes, meubels en gereedschap, er werd veel van verkocht. En dan was het weer de vraag hoe je dat naar huis kreeg vervoerd..... Natuurlijk vinden de vrijwilligers de gezelligheid belangrijk, maar uiteraard ook de opbrengst.Behalve de kerk worden nog andere goede doelen gesteund, namelijk St. Hoop voor Albanië, St. Het Vergeten Kind en Village of Hope and Health Oeganda. 

Opbellen
E-mail
Info