Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Veiling en envelop trekken voor Samenloop voor Hoop

De teller stond begin van de avond op € 26.570. Nog € 3.430 te gaan dus om het streefbedrag van € 30.000 te halen van team Gezellige Boel.

Dit team had op vrijdag 7 juni een veiling georganiseerd. Op de lijst stonden 62 kavels, maar tijdens de avond werden er nog enkele toegevoegd, zodat het totaal op 65 kavels kwam! Aan sponsoren geen gebrek: het hele podium in Het Praatpunt stond vol! Niet alleen met kavels, maar ook met prijzen voor het envelop trekken, want ook deze actie werd vrijdagavond gehouden.

De beginbiedingen vormden tezamen een bedrag van € 1.000. Veilingmeester Dick van't Riet had uitgerekend dat als ieder item 3x zoveel opbracht, de € 3.000 zou worden gehaald en met de enveloppenactie het streefbedrag van € 30.000 zou kunnen worden aangetikt.


Maar of dat ging lukken? Nee, helaas niet. Er was heel veel om op te bieden: schilderijen, etsen, sportbonnen, fotoshoot, strandlaken, eetbonnen, massage, coaching! Alle kavels zijn verkocht, want er werd wel fanatiek geboden, vooral bonnen op culinair gebied deden het goed. Maar ook de personal trainer lag goed in de markt, wat tot hilariteit leidde. Terwijl de veilingmeester nog toelichting op de kavel gaf, gingen de nummers vaak al omhoog!

De sfeer was uitstekend, de bezoekers hadden er duidelijk lol in. En tussen de rondes door konden er ook nog enveloppen worden getrokken. Uiteindelijk kwam dan het shirt van Renate Jansen onder de hamer, een gesigneerd uit shirt van Oranje. Dit shirt ging voor € 175 naar SV Abbenes, waarbij de spelers van het eerste ook een letterlijke duit in het zakje deden en zal in de kantine van SV Abbenes worden gehangen. Een prachtige bestemming!

En dan het belangrijkste: de opbrengst. De totale opbrengst van de avond was € 2.010, waarmee team Gezellige Boel dik tevreden was. Het resterende bedrag hopen ze tijdens de loop op 22 en 23 juni op te halen. Hoewel ze een veiling voor het eerste deden, was het prima georganiseerd! Succes met de loop team Gezellige Boel!

Opbellen
E-mail
Info