Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Acties voor Samenloop voor Hoop knallend van start!

Vanmorgen (zondagmorgen) ging bij Sandy Schalk de wekker om 6.00 uur. Want, zoals zij op haar facebook schreef, er moest nog effe wat worden gedaan vandaag:

Sandy heeft evenals in 2017 weer een team geformeerd om deel te nemen aan Samenloop voor Hoop, team Gezellige Boel, waarvan zij teamleider is. Het gehele team bestaat inmiddels uit 46 deelnemers. Doelstelling is om € 15.000 in te zamelen voor het KWF Samenloop voor Hoop op 22 en 23 juni 2019, wat men door middel van acties van de deelnemers bijeen hoopt te krijgen.

Sandy stond met een kraam op de Kerstmarkt in Abbenes, waar zij o.a. zelfgemaakte kerstballen verkocht. Een teamgenoot van haar, lerares op het Haarlemmermeer Lyceum, organiseerde een zwemmarathon met leerlingen, waarbij de gehele € 15.000 in één keer werd opgehaald!

Voor een verslag in de Hoofddorpse Courant, klik hier

Maar dat betekent niet dat het team nu op de lauweren gaat rusten.....het doel is bijgesteld, de leden willen nu een bedrag van € 30.000 inzamelen! Vandaar dus de oliebollenactie in Abbenes, die Sandy tezamen met Mariska Jansen opzette. Men was in eerste instantie van plan om oudjaarsdag te gaan bakken, maar door het overweldigende aantal bestellingen, inmiddels staat de teller op ruim 2000 oliebollen, is men dus vanmorgen vroeg al gaan bakken. Want ja, hoe lang doe je daar over?

Zij werden vandaag bijgestaan door veel vrijwilligers, die bereid waren op hun vrije zondag deeg te kneden, oliebollen te bakken, te tellen, bestellingen klaarzetten, alles weer schoonmaken, lekker te gaan stinken, noem maar op wat er bij zoiets komt kijken. Dat gebeurde op drie verschillende locaties: Het Praatpunt, de kantine van SV Abbenes en bij familie Van der Made thuis. Geweldig deze medewerking uit het dorp, dank aan allen die aan deze actie hebben meegewerkt!


In het Praatpunt staan de oliebollen keurig in zakjes klaar met uw naam erop, ze kunnen morgen worden opgehaald, tussen 13.00 en 15.00 uur. Alle vrijwilligers, Sandy, Mariska, Erica, Remco, Wendy, Patrick, Raymond, Tanja, Patricia, Jan, Gerda, Liesbeth, Vanja, Annelies, Henk Jan, Max en Ryan: jullie verdienen deze week allemaal de titel 'Meesterbakker' !

De volgende acties die op het programma staan: 18 januari 2019 komt er een Zumba inzamelingsactie bij sportcentrum Nieuw Vennep waarvoor zich al 73 deelnemers hebben opgegeven en op 6 april 2019 is er weer een bingo in het Praatpunt!

Ook werd deze bak activiteit op video vastgelegd :
Opbellen
E-mail
Info