Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Afscheid drie toppers op basisschool in Abbenes

Vrijdag de 13 de juli 2018, afscheid van drie leerkrachten op IKC De Lente. Was het een ongeluksdag? Aan de ene kant wel, want alle drie, juf Wendy Guldemeester, meester John van der Hoeven en juf Liesbeth Kroon, waren zeer geliefd op school. Maar aan de andere kant gunnen we ook juf Liesbeth en meester John hun welverdiende rust. Zij gaan met pensioen, juf Wendy gaat op een andere school werken van de Stichting Meer Primair, waar IKC De Lente (voorheen basisschool De Tonne) deel vanuit maakt. Gelukkig heeft de school de vacatures al kunnen vervullen.

                                                Met dank aan Usha voor deze foto

´s Ochtens werd er afscheid genomen door de kinderen, die per groep liederen hadden ingestudeerd die speciaal gemaakt waren voor de juf of meester. Eén voor één kwamen de drie vertrekkende leerkrachten aan bod. Ook hield de directeur een persoonlijk woord voor ieder van de drie en sprak haar waardering uit voor hen en het vele goede werk dat ze hebben verricht voor de kinderen en de school in Abbenes. Her en der werd een traantje weggepinkt, ook bij de aanwezige ouders. Er werden zelfs tissues uitgedeeld. Tot slot kregen alle drie een grote mand met cadeaus van de kinderen.

Hier kunnen we helaas maar beperkte beelden van vrijgeven, omdat in het kader van de wet op de privacy alle ouders eerst toestemming moeten geven dat er beelden van hun kind(eren) mogen worden gepubliceerd.

´s Middags was er in de zonnige en versierde patio van de school een receptie voor oud-leerlingen,  ouders en oud-collega’s, die druk werd bezocht. Daar was namens de Stichting Meer Primair ook aanwezig Eef Niezing, lid van het College van Bestuur. Eef komt niet bij ieder afscheid zei hij, dan kan hij aan de gang blijven, maar voor juf Liesbeth en meester John, beiden werkten sinds augustus 1998 op de school in Abbenes, maakte hij een uitzondering. Zij ontvingen uit handen van hem een mooie cadeaubon en een bos bloemen namens het bestuur.

Velen haalden herinneringen op onder het genot van een hapje en een drankje, waarbij de catering prima was geregeld door de collega’s. Dat de kindertjes van toen meester John boven het hoofd waren gegroeid, letterlijk en figuurlijk, was goed te zien. Onder het artikel staan nog meer foto's van de afscheidsreceptie.

’s Avonds eindigde dit driedubbele afscheid met een diner met de collega’s. De drie zijn erg verwend met cadeaus en bloemen, maar dat mag ook wel na zoveel jaren inzet voor de Abbenesser kindertjes.  Ze kunnen met een goed gevoel op dit afscheid terug kijken. Wij wensen hen het allerbeste voor de toekomst!

 

Opbellen
E-mail
Info