Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Wegens besmetting kinderen basisschool vlak na vakantie al in quarantaine

Beste ouders/verzorgers,

Vandaag gaan alle kinderen van de school in quarantaine omdat een leerling besmet is met het coronavirus en een andere leerling waarschijnlijk ook besmet is.

Dat is heel vervelend voor de kinderen, de ouders maar zeker ook voor de leerling die daadwerkelijk ziek is. In deze brief leggen we uit hoelang de quarantaineperiode duurt en hoe wij het onderwijs gedurende deze periode laten doorgaan.

Quarantaine

Groep 1-2

Deze groep heeft afgelopen dinsdagmiddag nog gespeeld met de groep waarin de besmette leerling zit. De periode waarin de kinderen van groep 1-2 in quarantaine moeten blijven, is gisteren ingegaan. Dat betekent dat kinderen van groep 1-2 zich zondag 5 september kunnen laten testen. Kiest u ervoor om uw kind niet te laten testen dan duurt de quarantaine tot en met volgende week vrijdag 10 september en mogen de kleuters dus maandag 13 september weer naar school. Voor deze kinderen is er geen schoolwerk.

Groep 3-4

De periode waarin de kinderen van groep 3-4 in quarantaine moeten blijven gaat morgen in. Dat betekent dat deze kinderen zich dinsdag 7 september mogen laten testen. Zijn zij negatief getest bij de GGD dan mogen zij woensdag 8 september weer op school komen. Laat u uw kind niet testen dan zijn zij maandag 13 september weer welkom.

Voor de kinderen van groep 3 liggen morgen om 10 uur de pakketjes klaar op school. Graag afhalen bij de achterdeur van het lokaal.

Voor de kinderen van groep 4 liggen morgen om 10.30 uur de pakketjes klaar op school.

Wilt u bij het afhalen minstens 1,5 meter afstand houden van elkaar en de leerkrachten?

Groep 5,6,7,8

De leerling uit deze klas waarvan nog niet vastgesteld is of deze corona heeft is vandaag ook naar huis gegaan en doet vandaag een test bij de GGD. Uit voorzorg komt groep 5,6,7,8 morgen niet op school. Zij kunnen wel thuis aan het werk.

Is de leerling morgen negatief getest dan kan deze groep a.s. maandag weer op school komen. Is de leerling positief getest dan kunnen de klasgenoten a.s. dinsdag laten testen bij de GGD en bij een negatieve uitslag weer naar school komen. Wilt u uw kind niet laten testen dan is uw kind vanaf maandag 13 september weer welkom.

Bij een positieve uitslag kunt u maandag 6 september om 10 uur het werk voor uw kind langs komen halen bij het raam van de leerkracht.

U kunt via Parro aan de leerkracht laten weten dat uw kind negatief getest is en weer op school komt. Een testafspraak kan online worden aangevraagd. Maar je kunt ook bellen via 0800-1202.

Startgesprekken online

De geplande startgesprekken gaan wel door maar worden online gehouden.  

Laten we ons allemaal goed aan de geldende regels houden. Samen krijgen we corona eronder.

Hartelijke groet,

Marijke van Agteren

Directeur

________________________________________


Opbellen
E-mail
Info