Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Vrolijk en zonnig eindfeest op basisschool De Tonne in Abbenes

Bijna 'grote' vakantie......maar eerst stond dinsdag 12 juli het eindfeest voor basisschool De Tonne gepland. Om er een spetterend eindfeest van te maken, was circusschool Kristal ingehuurd. Het schoolplein was ingericht als circusterrein met allerlei attributen.

De kinderen, van groot tot klein, kregen gedurende de dag circusles van de medewerkers van circus Kristal. Zo was er een piste, waren er de diabolo's, Indiaanse stokken die je kon opgooien en vangen, Chinese bordjes die je draaiende moest houden op een stokje, het balanceren op een bal. Natuurlijk ontbrak het koorddansen niet, of de evenwichtsbalk. Er waren eenwielers en kleine fietsjes waarmee een parcours kon worden afgelegd. Schminken en een 'tattoes' zetten kon ook.  Teveel om op te noemen, het hele schoolplein was gevuld.

De kinderen hadden er reuze plezier in, werden steeds bedrevener in de diverse onderdelen en waanden zich in het circus. Aan het einde van de middag mochten de ouders komen kijken, dachten ze..... Ze mochten wel kijken naar de knappe kunsten die hun kind had geleerd, maar moesten het zelf ook proberen. En dat viel niet altijd mee!

Na afloop werd er geklapt voor de kinderen, die daar uiteraard voor moesten buigen zoals ook in een echt circus gebeurt. En waar de kinderen ook een groot applaus voor kregen: ZIJ hadden deze dag mogelijk gemaakt! Met de sponsorloop was er maar liefst € 1.252 door de kinderen aan sponsorgeld opgehaald, een fantastisch bedrag!

Na afloop kregen de kinderen poffertjes en een ijsje. Ook voor de ouders waren er allerlei hapjes, gemaakt door juffen en vrijwilligers, maar wederom betaald uit de sponsorloop van de kinderen. Mede dankzij het mooie weer bleef iedereen gezellig praten en een hapje eten. Een vrolijik en zeer geslaagd eindfeest!Opbellen
E-mail
Info