Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

OEV organiseerde weer een dorpsbarbecue:

een zeer geslaagd evenement!


De jaarlijkse dorpsbarbecue stond zaterdag 31 augustus 2019 weer op het programma van de OEV. De dorpsbarbecue staat altijd garant voor lekker eten en gezelligheid en wordt al sinds 2005 georganiseerd. Of het door het mooie weer kwam of omdat de school al een week was begonnen, wie zal het zeggen, maar dit jaar was de bbq wel zeer goed bezocht!


De vrijwilligers hadden weer een barbecue gids samengesteld, de bestellingen in het dorp opgehaald, inkopen gedaan, de tent opgezet, tafels en banken uitgeklapt, bar geïnstalleerd, de tafels met de salades, sausjes en stokbrood klaar gezet, de barbecues opgesteld, de barbecuepakketten van de slager in de koeling gedaan, kortom: het was weer prima geregeld! Met een aangename buitentemperatuur werd er onder het genot van een drankje lekker bijgepraat. De bezoekers waren van alle leeftijden: de leeftijd van de jongste bezoeker werd nog maar in maanden uitgedrukt (die zat nog in de kinderwagen en mocht nog geen vlees), de oudste bezoeker was al ruim in de 70. Om een uur of 6 werden de barbecues ontstoken.
Wat nieuw was dit jaar: door bewoners was een halal barbecue meegenomen, zodat ook in deze behoefte kon worden voorzien. Fijn dat deze nieuwe bewoners gekomen waren en positief mee dachten. We mochten nog meer nieuwe bewoners verwelkomen, waar de organisatie heel blij mee is, want het is dé ideale gelegenheid om kennis te maken met andere dorpelingen.

Ook aan het vermaak van de kinderen was gedacht: het springkussen stond er weer en er kon met water worden gespeeld, wat natuurlijk altijd een succes is!
Rond een uur of 8 begon menigeen toch wel zenuwachtig te worden, want er was regen voorspeld. De meeste buiken waren gelukkig al gevuld. En toen de eerste druppels daadwerkelijk vielen, kwam de tent van de OEV weer eens heel goed van pas.  De vrijwilligers hadden al een en ander veilig gesteld in de tent en de bezoekers zochten een droog heenkomen onder het tentdoek.       Het pas nog volle terras lag er nat en verlaten bij. Maar in de tent was het een gezellige drukte en toen viel pas op hóe veel er werd gepraat: het was zo lawaaiig dat je de muziek bijna niet meer kon horen! De muziek, weer uitstekend verzorgd door Henk van Asselt, werd door jong en oud gewaardeerd. Dankjewel Henk!

Na verloop van tijd werd het weer droog en kon je weer buiten staan, de temperatuur was nog steeds goed. Het feest duurde langer dan gepland, gewoon omdat het nog zo gezellig was. Dank aan alle vrijwilligers en OEV bestuur voor dit heerlijke feestje in Abbenes!


Opbellen
E-mail
Info