Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Halloween grandioos spektakel in Abbenes!

Halloween 2017: Abbenes was er maar weer druk mee. Niet verwonderlijk, want inmiddels is Halloween in Abbenes wijd en zijd bekend. De inschrijving was in no time vol: binnen 10 dagen hadden 350 deelnemers zich ingeschreven en toen moesten we er nog zeker 150 teleurstellen……

Om 18.00 uur begon de kinderroute. Het thema was: de directrice van de heksenschool is ontvoerd, vindt haar! De lichtjesheks in het Praatpunt gaf op bezielende wijze de kinderen instructies en een plattegrond, waarna de kinderen het dorp in werden gestuurd om bij iedere heksenpost een opdracht te vervullen of vraag te beantwoorden. Daarbij kon een sticker  worden verdiend.


Ondanks stoere praatjes, vonden de kinderen het soms toch nog wel een beetje eng....met name het proeven van zo’n vinger op een stokje die je kon dippen in bloed… daar hadden sommige kinderen toch wel hun bedenkingen bij…. Gelukkig werd het einddoel bereikt: de directrice werd bevrijd!

Het klinkt wellicht wat afgezaagd, maar toch kunnen we er niet omheen want het weer is nu eenmaal een zeer belangrijke factor: het viel reuze mee dat het droog bleef!  Het was wel winderig en daardoor in het kinderbos wel koud, zeker als je daar uren moet staan. Het zou veel te lang worden om hier over alle posten te gaan vertellen en bovendien kun je niet overbrengen hóe leuk het was! Gelukkig hebben we beeldmateriaal!

Langs de kinderroute hebben bewoners van Abbenes in Halloween stijl versierd: complimenten en hartelijk dank daarvoor!Daarna werd het echt griezelen bij de ‘grote’ route. Bij de eerste post werden je al de stuipen op het lijf gejaagd door een wel heel luguber ziekenhuis. Dat was voor een aantal groepen al meteen reden om rechtsomkeer te maken. Ca. 25 lopers hebben de route voortijdig afgebroken omdat ze het toch te eng vonden. Ook hier kunnen we veel vertellen over de griezels en complete bouwwerken in dat aardedonkere bos, maar ook in dit geval: beelden zeggen meer dan woorden!

Naast alle griezels hebben we natuurlijk ook nog de helpers die de mensen opvingen bij het uitkomen van het bos: Hans en Rob. Alle vrijwilligers die de logistiek van de groepen regelden, de routes hebben uitgestippeld, de acts hebben bedacht en uitgewerkt, de posten vormden voor zowel kinderroute als volwassenen, de mensen in het Praatpunt, beheerster Tinie, kortom: zoveel vrijwilligers, zoveel hulp en creativiteit, een ware prestatie voor zo’n klein dorp!          Allen heel hartelijk dank dat door jullie Halloween 2017 weer zo is geslaagd!

De vrijwilligers gingen traditiegetrouw na afloop op de foto. Maar dit zijn ze lang niet allemaal.  Zonder al die ruim 70 fantastische vrijwilligers geen Halloween feest!!! Onderaan ziet u een link naar de film en foto's, maar let op: het tweede gedeelte van de film is niet geschikt voor jongere kinderen!


Voor de foto's van de kinder route: klik hier

Voor de foto's van de volwassen route: klik hier

Voor de film van beide Halloween routes: klik hier

Delen van deze pagina :

Opbellen
E-mail
Info