Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

In Abbenes kon je genieten én goed griezelen tijdens de 15de Halloween!

Zowel de kinderroute van Halloween in Abbenes als die van de volwassenen was 'in no time' volgeboekt. Geen wonder, het is ieder jaar weer een feestje om al die creatieve acts te zien tijdens de kinderroute en een adrenaline moment om langs alle enge griezels in het donkere bos zien te komen.

De reporters van Abbenes.net zijn toch wel wat gewend, ze lopen al 15 jaar mee, maar stonden toch weer versteld van de mooie creaties, de acts die werden opgevoerd, de stellages die waren gebouwd, de schrikeffecten, het was fantastisch én indrukwekkend.

De kinderen begonnen in het Griezelhotel. Een lichtelijk overspannen eigenaresse kon het allemaal niet meer bijhouden, want haar kamermeisje was zoek en tot overmaat van ramp óók de kok! Of de kinderen wilden helpen zoeken? Jazeker! De kinderen gingen het dorp in en kwamen daar allemaal kamers van het kasteel tegen.

Zo kwamen ze in de keuken waar ze een gebakken vingertje kregen, via het rookdoolhof (waar je bijna je benen brak over de rommel) in het liefdesnestje dat ze leeg aantroffen, vervolgens naar de wijnkelder en toen ze vervolgens een rebus moesten oplossen. De oplossing was: LIEFDE. Aha, dat was er dus gaande tussen de kok en het kamermeisje!

Daarna volgde de jachtkamer, de piccolo bracht je naar de deur van het bos waar het best eng was met figuren die daar rondliepen, en onder dwang van een pistool moest je een kamer in. Vervolgens kwamen de kinderen, veelal leuk verkleed, langs een wel héél grote mevrouw en daarna in het restaurant van het hotel, waar wel een aantal erg hongerige gasten zaten te wachten op eten. Maar zonder kok.....geen eten!

De zoektocht vervolgend werd een bezoek gebracht aan het Bood Cafe waar men een Bloody Mary kon drinken en daarna werd een tuin aangedaan, waar een mevrouw viool speelde en uit alle hoeken en gaten spookjes vandaan kwamen. En toen? Ja hoor, daar zaten de kok en het kamermeisje gelieflijk bij elkaar! Maar.....ze wilden graag rust en voorlopig níet terug naar het hotel.....dus beloofden de kinderen niets te verklappen.

Ondertussen waren er al groepen naar het griezelbos gebracht. Dat was met recht griezelen....maar wat hebben de vrijwilligers het weer prachtig gemaakt. Met een filmlamp en flits ziet het er allemaal niet zo eng uit, maar zonder dat is het pikkedonker, moet je uitkijken niet over een boomstam te struikelen en schrik je je ook nog eens een ongeluk. Het gegil klonk weer door het hele bos en dat geeft de vrijwilligers veel voldoening!

Ook daar een prachtig hotel met een kamer vrij, waar je écht niet wilt verblijven! Clowns met kettingzagen die je achtervolgen, een kamer met bewegende muur waar ineens uit onverwachte hoek een engerd komt en dan nog alle andere griezels onderweg. Of wat te denken van een lift die wel heel raar doet, een slagerij waar de slager ineens blijkt te leven, een spiegelkamer waar je niet ongemerkt doorheen komt en een kerk waar je zó naar buiten vliegt! Het klinkt simpel, maar in de entourage van donker, bos, engerds die je aanstaren, is het met recht griezelen!

Het was weer fantastisch hoeveel werk alle vrijwilligers hebben verzet en hoeveel tijd hieraan is besteed. Gelukkig was het droog, want je zúlt maar de hele avond buiten moeten staan of in het bos moeten liggen. En ook dank aan alle bewoners die hun tuinen zo mooi en sfeervol hadden versierd! Iedereen heel heel hartelijk dank voor dit geslaagde evenement!

Van de vrijwilligers van de kinderroute is ook een foto gemaakt, die heeft u nog tegoed. Voor de vrijwilligersfoto later op de avond stond iedereen al klaar, wachtend op de kerkmeesters.....die maakten er nog weer een mooie show van, met kerkmuziek!

Er zijn slechts enkele foto's geplaatst, er volgen er later nog meer!

De videofilm is te bekijken op het video kanaal van Abbenes.net : KLIK HIER

Opbellen
E-mail
Info