Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Halloween 2022 in Abbenes: de kindertocht (onderaan een link naar alle foto's)

Ieder jaar weer verbazen we ons over de inzet, de creativiteit, het beschikbaar stellen van  privé terrein/tuin en de vele tijd die de vrijwilligers aan de Halloween in Abbenes besteden en waarmee ze Halloween in Abbenes tot een ongekend succes maken! We zijn niet de enigen die daar zo over denken.....  Na slechts één week was  zowel de kinderroute als de volwassenenroute volledig uitverkocht. Uiteraard waren er mensen teleurgesteld dat ze geen plekje hadden weten te bemachtigen, maar de avond is zo efficiënt mogelijk ingedeeld, qua aantal deelnemers was dit echt de maximale capaciteit.

De kinderroute met als thema natuur, liep dit jaar door Abbenes Oostzijde waarbij de kinderen langs diverse posten kwamen alwaar ze een letter konden verdienen.  Na afloop moest hiervan een woord worden gevormd. In het dorpshuis kregen de kinderen een inleiding door een vreemde mevrouw - ze leek verdacht veel op een paddenstoel- in een prachtige setting (let op de boom). Zij vertelde op magische wijze dat de kinderen in een heel andere wereld terecht zouden komen. Een goede opwarming van de Halloween puzzeltocht. Na ontvangst van de routebeschrijving gingen de groepen op pad.


Als eerste kwamen ze een groen wezen tegen dat wat lispelde. Daar moest een rebus worden opgelost, het bleek het om Japie Krekelllll te gaan en de eerste letter was binnen: de L. Bij de volgende post stond een dame in een prachtige jurk van eikenbladeren gemaakt en moest er worden gemaispoept, een variatie op het spijkerpoepen. Zelfs de hond was in stijl.

Bij post drie bleken er twee megapompoenen, waarvan er slechts eentje tot leven was gekomen; de ander met een doorsnede van ca 1,50 meter lag daar maar te liggen. Hier was ook een taak voor de ouders weggelegd: zij mochten raden hoeveel deze grote pompoen woog. Dat wegen bleek nog een hele klus!


Dat bleek 156,5 kilo te zijn. Niemand had dit exact geraden maar Sven van der Mey zat er het dichtste bij en won de taart die door OEV Abbenes beschikbaar was gesteld. De tot leven gewekte pompoen liet de kinderen geblinddoekt (met dank aan de overtollige mondkapjes) met een naald in een spinnenweb prikken. De beste mocht de letter in ontvangst nemen.

Verder ging het naar de dr. Heijelaan. Daar zat een kabouter die vertelde dat je beter niet naar binnen kon gaan, maar ja, wie trekt zich daar wat van aan? Nieuwsgierig? Dus toch naar binnen, daar bleek een weerwolf heel schattig te liggen slapen, maar huilen kon hij als de beste!


Verder de Dr. Heijelaan in en wat was daar te zien? Een heks had blijkbaar niet de juiste navigatie tot haar beschikking en de strandde tegen een lantaarnpaal.....wat een waar kunstwerk! En ze bleef de hele avond keurig hangen! De ontvangst in de bijbehorende post was door een heel mooi geklede  vrouw met witte jurk en uitbundige hoed waar de opdracht voor de kinderen was dat ze de poes moesten zoeken....


Bij de volgende post was het donker en mysterieus en werd er ook weer een prachtig verhaal verteld: er moesten vleermuizen worden gevangen die in een hoop bladeren lagen te slapen en daarna in een kooi gestopt, anders zou het niet goed aflopen.....er waren altijd wel een paar dappere kinderen die dat durfden.

In de Margaretalaan stond de zevende post waar bij twee heksachtige dames de kinderen aan een apparaat moesten draaien en drinken kregen. Uit een wirwar van letters moesten ze de juiste voor hun woord zien te vinden.  De buren zaten het hele gebeuren en de uitgedoste kinderen rustig te bekijken, beter dan de televisie zeiden ze. 

Verderop in de Margaretalaan stond nog een post. Daar werden door twee ook weer prachtig verklede en geschminkte dames drankjes met vreemde kleuren gebrouwen, ware heksendrankjes, want het spul begon ineens te schuimen. Opdrinken werd ten zeerste afgeraden, je weet tenslotte maar nooit wat er dan met je gebeurt!


De laatste post was 'de goudmijn' waar bij de ingang een vreemde kabouter op klompen stond en die je door een donkere tunnel jaagde -onderweg was er uiteraard een letter verstopt. Aan het einde stond zijn vrouw je op te wachten.

Dat was de laatste post, nog even puzzelen op het woord en terug in het dorpshuis kon je dat inleveren.Het woord was 'paddenstoel'. Aan deze kinderroute deden 11 groepen mee, in totaal 158 deelnemers jong en oud, want opa's en oma's gaan ook graag mee. Wat hebben de vrijwilligers (met de volwassenenroute erbij ruim 80 figuranten!!) er weer een fantastische avond van gemaakt, heel hartelijk dank hiervoor!

Voor alle foto's, klik hierOpbellen
E-mail
Info