Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Jaarlijkse huttenbouw in Abbenes op 13 en 14 juli 2018

De huttenbouw in Abbenes: een mooie traditie die jaarlijks door de Jeugdraad van Abbenes wordt georganiseerd voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Zo ook dit jaar lieten de leden van de Jeugdraad twee containers met pallets komen om de kinderen naar hartenlust te kunnen laten bouwen aan hun droomhut.

Op vrijdagmiddag 13 juli begon op het plein voor dorpshuis Het Praatpunt de inschrijving. Zo’n 30 kinderen meldden zich aan, er werden teams gevormd, de pallets lagen klaar en er kon direct met timmeren en zagen begonnen worden.

Op zaterdagmorgen voor negen uur was het geklop van de hamers al weer te horen in het dorp en kregen de hutten vorm. Opvallend was hoe vaardig sommige kinderen de hamer hanteerden, wat veelal was terug te voeren op een ouder in de houtbewerking. Helaas zijn ook enkele hamers gesneuveld, waarvan de steel brak door het fanatieke getimmer. Maar vingers en duimen bleven gelukkig heel. Honderden pallets werden vertimmerd en de laatste versieringen werden aangebracht.

De leden van de Jeugdraad hielden toezicht. De kinderen waren trots op hun hut en wilden maar wat graag ervoor poseren. Ook waren ze ervan overtuigd dat hún hut de mooiste was, maar daar werd een democratisch oordeel over geveld.Zaterdag rond de middag werd de bouw afgerond. Ieder kind kreeg twee stemmen, waarvan ze maximaal één stem op hun eigen hut mochten uitbrengen en de andere stem aan een concurrent moest worden toebedeeld. De eerste prijs ging verrassend naar de jongste klussers: Sam, Tom, Ornella en Ilva, die tussen de 4 en 7 jaar zijn. Iedere deelnemer kreeg een diploma en aan het eind werd nog een groepsfoto gemaakt bij de winnende hut.

Onderstaand meerdere foto's. Bedankt Jeugdraad voor jullie inzet en het plezier dat jullie de kinderen hebben bezorgd! Na een klein uurtje hadden de leden van de Jeugdraad het hele plein al weer leeg en schoon.


Opbellen
E-mail
Info