Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Update ijsbaan, woensdag 28.02.2018

VANMIDDAG ROND 14.00 UUR GAAT EEN GEDEELTE VAN DE IJSBAAN OPEN !!

Er is gisteren voor de ACHTSTE DAG !!!! weer hard gewerkt aan de ijsbaan. Omdat het ijs bleef zakken, ook op het achterste gedeelte, hebben we al het water laten weglopen. De ijslaag is nu dus op het asfalt komen te liggen maar het begin stuk bij de JOP kwam nu dus helemaal droog te staan want daar lag nog steeds water.

Gisterenavond weer water op de baan gespoten. Een eerste sessie door Hans, Arie en John en later op de avond een tweede sessie door Hans en John want Arie werd opgeroepen om te gaan sterooien ivm gladheidbestrijding.

Vanochtend weer de inspectie maar nu is het gaan sneeuwen en is de baan bedekt met een laagje sneeuw. Daar er ook nog wat luchtbellen in het ijs zitten is het wel verstandig om de baan eerst sneeuwvrij te maken. Rick van den Berg heeft toegezegd dat hij de baan zal vegen met zijn veger. Dit zal rond 13.30 gebeuren en daarna kan er op het achterste gedeelte, helaas dus maar een klein stukje baan, geschaatst worden….

Een klein gedeelte van 35 x 25 meter dus voor een volwassenen zal het niets zijn maar de kinderen kunnen hier natuurlijk heerlijk schaatsen… Vanavond gaan we het eerste stuk weer nevelen dus misschien kunnen we de hele baan nog de komende 3 a 2 dagen gebruiken…

VANMIDDAG ROND 14.00 UUR GAAT EEN GEDEELTE VAN DE IJSBAAN OPEN !!


Opbellen
E-mail
Info