Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oogstdienst in kerk met 110 fruittasjes om uit te delen

Zondag 6 november stond het vol in de Abbenesser kerk met fruittasjes voor de oudere bewoners van Abbenes in het kader van de oogstdienst.

 

In de kerk waren ook producten van de oogst aanwezig, zoals graan, kool, appels, uien, aardappels etc, waarbij ook een originele antieke korenmaat stond opgesteld, ter beschikking gesteld door de heer Ton Zekveld.

Vele kinderen hebben gehoor gegeven aan de oproep om fruit mee te nemen naar school voor deze oogstdienst. Ook ontving het comité giften in de vorm van fruit, chocolade of een financiële bijdrage. Veel fruit is er geschonken door Gerard en Evelyn Bethume en hun vriend Said van de Dappermarkt in Amsterdam. Een financiële bijdrage werd ook geleverd door Huurdersvereniging Heije. Met al deze steun was men heel erg blij mee, want dit jaar waren er maar liefst 110 adressen waar een fruittasje moest worden bezorgd.


Het sorteren en verdelen van het aanwezige fruit kon zaterdagmiddag beginnen en daar was nog heel wat werk aan. De kinderen van De Tonne hadden de tasjes versierd met een kleurige tekening. De tasjes stonden op straatnaam opgesteld in de kerk, wat een mooi gezicht was.

De dienst werd extra feestelijk door een optreden van het Tonnekoor, dat onder begeleiding van ds. Conny Berbee druk had geoefend en voor de aanwezigen in de kerk mooie liedjes zong. Zij kregen hier dan ook telkens een welverdiend applaus voor.De dominee sloot haar overdenking af met het volgende mooie gedicht:

Na afloop was er koffie en limonade voor de kinderen. Daarna kon iedereen tasjes meenemen om uit te delen aan de oudere inwoners van Abbenes, ongeacht of ze wel of niet verbonden zijn aan de kerk, maar ook aan leden van de kerk in Nieuw Vennep en Hoofddorp. Een mooi gebaar, vaak nog gebracht door kinderen, wat zeer werd gewaardeerd.Opbellen
E-mail
Info