Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Kerstmarkt Abbenes 2015 memorabel !!!


De kerstmarkt 2015 in Abbenes was in veel opzichten anders dan anders. Om te beginnen was de locatie al gewijzigd: in plaats van het kerkplein werd de kerstmarkt nu op het terrein bij de sportvelden gehouden, het Multi Functioneel Terrein oftewel MFT. De kramen stonden ruim opgesteld langs de buitenzijden van het MFT. Voordeel was dat de kraamhouders, die dit jaar een uitgebreid aanbod hadden, hun auto’s áchter de kramen konden parkeren. En in het midden was de leuke kunststof schaatsbaan opgesteld. Dat maakte het terrein tot een mooi plaatje.


In de tweede plaats: voorgaande jaren hadden we nog wel eens mazzel met het weer. Waar de avond vóór onze markt de organisatie in Lisserbroek de kerstmarkt nog moest afgelasten vanwege slecht weer, konden wij de dag erna de kerstmarkt gewoon houden. Dit jaar echter kregen wij ook te maken met regen én veel wind. De regen zorgde helaas voor minder of vluchtige bezoekers, maar de wind nam in de loop van de avond toe, waardoor de opgestelde tenten, ondanks de zekeringen, moesten worden vastgehouden zodat ze niet de lucht in vlogen. Vandaar dat de organisatie besloot wat eerder op te gaan ruimen dan de oorspronkelijke eindtijd.


Evengoed wat het toch weer een reuze gezellig evenement met veel trouwe bezoekers!      De schaatsbaan ter ere van het 20-jarig jubileum van de OEV, het derde opzicht dat anders was, werd een succes; de jongeren lieten zich niet door een beetje regen weerhouden en gingen de baan op.Maar niet alles was anders: ook onze Abbenesser onvermoeibare Kerstman was weer helemaal present met zijn mooie bel! En door de OEV was de traditionele arrenslee weer ingehuurd, waarmee de kinderen gratis (!!) een rondje dorp konden gaan. Natuurlijk was er het nodige te eten en te drinken, weer prima geregeld door de OEV! Een biertje, glühweintje of warme chocomel, een broodje worst met zuurkool (natuurlijk zónder als je daar niet van houdt) of een lekkere bal, het was er allemaal.

Om de onkosten van de kerstmarkt (IJsbaan, arrenslee en kramen) een beetje te dekken hield OEV Abbenes ook een verloting. Hier waren mooie prijzen mee te winnen. De prijzen werden geschonken door de kraamhouders, VerseTaarten.nl, OEV Abbenes en er was een dinerbon geschonken door Fred en Ada Bekker. Zij maken een heerlijk diner voor twee personen bij Fred en Ada thuis. Uit eten dus in Abbenes. Deze bon werd gewonnen door de familie Engel. Helaas werden er niet zoveel lootjes gekocht als andere jaren. 


Zoals gezegd moest er toch wel enigszins voortijdig worden opgebroken vanwege de aanwakkerende wind. De tenten dreigden, ondanks de zekeringen, de lucht in te vliegen. Maar wat bijzonder dat er buiten de OEV-bestuursleden nog zoveel vrijwilligers bleven of weer terug kwamen om te helpen alles op te ruimen. In de stromende regen en stormachtige wind wel te verstaan….. Hé-le-maal geweldig!!!  Dank aan de OEV en

dank voor alle hulp van de vrijwilligers!!!


Voor meer foto's: KLIK HIER.

Opbellen
E-mail
Info