Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Schrijfster Isabelle de Ridder bezoekt basisschool             De Tonne Abbenes

Voor Isabelle de Ridder is het de eerste keer dat ze een Kinderboekenweek als schrijfster  meemaakt. Ze schrijft al veel langer, maar dan vaak educatief en in opdracht, zoals voor de Zuivelunie , Veilig Verkeer Nederland of boeken uit de Kijkdoosserie.

Woensdag 5 oktober kwam Isabelle naar De Tonne in Abbenes, dankzij de inspanningen van de Oudercommissie.

Sinds een paar jaar schrijft Isabelle ook korte verhalen. Bij haar boeken Pleuntje (1 e) en Joep was ze vrij om te schrijven waarover ze wilde. Als inspiratie gebruikte ze daarbij wat ze om zich heen tegenkwam, ze heeft zelf 3 dochters, en ze eindigt een verhaal altijd met iets grappigs, een twist. Deze verhalen zijn in principe als voorleesverhaal voor de onderbouw bedoeld, maar vandaag merkte ze dat de kinderen in groep 5 t/m 8 deze verhalen eigenlijk ook wel leuk vonden en de grap in het verhaal sneller en beter eruit haalden.

Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef ze het verhaal ‘Oma Pleuntje en Opa Joep’ dat in haar derde boek zal verschijnen. Oma is wat vergeetachtig en naar aanleiding hiervan werd een geheugenspelletje gedaan met kijkplaten in de groepen. Verder las ze in groep 1 t/m 4 voor en in groep 5 t/m 8 ging het meer over het beroep van schrijver zelf.

Kinderen kunnen altijd vragen aan haar stellen. Vaak krijgt ze dan de vraag hoe oud ze is en waarom ze is gaan schrijven bijvoorbeeld, maar woensdag werd haar de vraag gesteld wat haar grootste blooper was. Dat was een originele vraag waar ze niet zo snel een antwoord op wist.

Isabelle houdt van taal, dat is haar passie. Ze is eerst tekstschrijver geweest, daarna de PABO gevolgd en voor de klas gestaan. Maar ze miste het schrijven. En hoe mooi kun je dat combineren als je kinderboeken gaat schrijven? Ze maakte samen met illustrator Monique Dozy hun debuut en het gaf een enorm voldaan gevoel om dat kleurige gedrukte boek in haar handen te houden.  Het volgende project is een boek voor meisjes van 10/12 jaar, maar, druk als ze is, moet dat nog worden afgemaakt.

Na afloop deelde Isabelle vele handtekeningen uit en zat klaar om haar boeken te signeren. Boekhandel Grimbergen uit Lisse had voor een mooie boekenstand gezorgd waar veel leuke kinderboeken te koop waren, waaronder vele gerelateerd met het thema van de Kinderboekenweek: Opa’s en Oma’s – voor altijd jong !

Opbellen
E-mail
Info