Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Abbenes trotseert code oranje en viert gezellige en geslaagde Koningsdag


Ondanks waarschuwingen op televisie en in kranten, besloot het bestuur van de OEV toch de tent op te zetten en Koningsdag te vieren. En ze kregen gelijk! De optocht onder leiding van drum & bugle corps Con Fuoco uit Leiden, kwam geheel droog aan op het MFT, alwaar een paar spetters vielen. Maar daar bleef het bij.

Het thema van de optocht was 'Tijd' en daarvan waren weer mooie creaties gemaakt. Dank iedereen die zich weer heeft ingezet om er een mooie optocht van de te maken, de laatste in Haarlemmermeer!!! Zo was er een tijdmachine, de auto van Back to the future, zomer-/wintertijd, de Romeinse tijd, een antieke auto uit 1953, een oorlogstijd die nooit meer terug mocht komen en vonden anderen weer dat het bedtijd was.

Om 11.00 uur was het verzamelen voor de optocht bij dorpshuis Het Praatpunt waar dorpsraad Abbenes de 
drum & bugle corps trakteerde op koffie met een koek. Haretelijke dank aan de dorpsraad.

Onderweg konden de deelnemers van de optocht genieten van de versierde straten. De meeste hadden de vlag met wimpel uitgestoken en ook de kleine vlaggetjes wapperden bij vele huizen. OEV Abbenes beloont altijd 3 huizen waar de vlag uitgestoken is. Deze taarten zijn gesponsord door VerseTaarten.nl uit Abbenes.

De winnaars dit jaar zijn :

Hoofdweg Westzijde 1583 - Nederveldstraat 11 - Hoofdweg Oostzijde 1758


Aangekomen op het MFT werd onder het spelen en zingen van het Wilhelmus de vlag gehesen. De koffie stond klaar en de frituur draaide op volle toeren. Het middagprogramma kon beginnen. De kinderen konden worden geschminkt, tatoeages laten zetten, cupcakes versieren, nagels lakken of haar invlechten. Ook stond er een levensgroot opblaasbaar tafelvoetbalspel waarin de kinderen zich vermaakten. Een demonstratie van Zumba sport bracht ook de ouders in beweging. En dat alles zelfs af en toe met een zonnetje. Het weer viel echt reuze mee!

Daarna volgde de prijsuitreiking van de optocht. De jury bestaande uit 3 bestuursleden van dorpsraad Abbenes, tw. Voorzitter Bas van Eerden, Penningmeester Theo Hoogkamer en Secretaresse Danielle van der Horst kozen voor de volgende prijswinnaars :

Karren

-3e plaats De Tijdmachine van de jeugd

-2e plaats Anne Frank van Spelenderwijs

-1e plaats Bedtijd van De Tonne

Individueel

-3e plaats Joker tijd van Eef Kroon

-2e plaats Back to the Future van Nick

-1e plaats Bedtijd van Sky Timmers

De bezoekers lieten zich gelukkig niet afschrikken, het terrein werd goed bezocht. Rond half 5 maakte de burgemeester en enkele raadsleden zijn opwachting. Die vertelden dat in Badhoevedorp om 12 uur reeds de festiviteiten verregend waren. De burgemeester en gemeenteleden kregen de elektriciteitskast te zien, die voor het eerst in gebruik was. Enkele bezoekers wilden met de burgemeester op de foto. Code oranje werd door sommigen wel erg letterlijk genomen.........

Hierna werd gestart met het 'tafel'voetbal voor volwassenen.     Er waren acht teams die het tegen elkaar opnamen. De scheidsrechters moesten goed opletten, er werd flink getrokken aan de banden. Soms werd het veld wel erg smal! De vier winnaars moesten weer tegen elkaar en uiteindelijk was de finale tussen team Baars en Team Paars is beter dan Baars. Team Baars won de finale met 2-0. Dus team Baars was beter dan Team Paars is beter dan Baars.... Snapt u het nog ?

Wie ondertussen gebruik moest maken van het toilet kon terecht in het clubgebouw van SV Abbenes welke bij elk evenement haar gebouw beschikbaar stelt. Hartelijk dank SVA !!

Rond vijf uur begon het tijdens de finale te regenen. Maar gelukkig was daar de tent waarin iedereen droog stond. Echt warm was het toen niet meer, maar gezellig was het evengoed wel! Heel veel dank weer aan alle vrijwilligers die dit Koningsfeest hebben mogelijk gemaakt. En uiteraard ook dank aan de trouwe sponsors!


Er werden van deze gezellige dag natuurlijk heel veel foto's gemaakt.

Voor het fotoalbum van Koningsdag : KLIK HIER !!!!

Opbellen
E-mail
Info