Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Koningsdag 2018 in Abbenes wederom een geslaagd en gezellig feest!

Sommigen waren op vakantie, anderen gingen elders Koningsdag vieren, maar diegenen die het in Abbenes vierden, hadden een super gezellige dag!

De optocht met het thema 'Vakantie' was niet erg lang, maar wel heel leuk gedaan!      "Kort maar krachtig" werd er langs de route gezegd. De optocht werd voor het tweede jaar begeleid door Muziekvereniging 'Door Gunst Verkregen' uit Nieuwe Wetering en wat een heerlijke muziek brachten zij ten gehore, het was weer klasse!

De eerste prijs voor de karren was voor 'Safari' van de families Van Elst, Van der Veer en Vreeburg. Deze creatie was tot in de puntjes uitgewerkt: van de auto tot aan de aanhanger, alles klopte. Zelfs door de verrekijker kon je het wilde dieren spotten meebeleven. Het achtergrondverhaal maakte dit optreden nog mooier: de auto is door de families  Van Elst-van der Veer daadwerkelijk jaren gebruikt voor hun vakanties in Zuid-Afrika en is van daaruit overgebracht naar Nederland. Zij vertelden nog met groot enthousiasme over hun belevenissen met deze auto in het mooie Afrika en koesteren warme herinneringen aan deze Landrover.

De tweede prijs was voor 'Schiphol' van de OEV. Met zilveren vliegtuigen en verwijzingen naar gates in Abbenes (wat scheelt het?) wonnen zij de tweede prijs. De Abbenesser stewardessen zorgden voor de juiste service en route.De individuele kinderen hadden ook enorm hun best gedaan en maakten deze optocht tevens tot een waar succes. Zo waren daar de caravans: Sven ging met de Mercedes naar de camping en Nick had echt zin om met zijn Hobby naar de camping te gaan. De broers Kroon zien een toekomst in een reis naar  naar de maan, de tropische fruitbar zocht nog een goede locatie en de ijscokar van familie de Vries deelde ijsjes uit, wat natuurlijk goed in de smaak viel.

De jury peilde tijdens de tocht ook de mening van de toeschouwers en moest vooral bij de kinderen moeilijke beslissingen nemen. De eerste prijs was voor de ijscokar, de tweede voor de tropische fruit- en cocktailbar en de derde voor de auto met caravan van Sem. De jury en deelnemers van deze optocht heel hartelijk dank, jullie hebben deze Abbenesser traditie weer tot een mooi schouwspel gemaakt! 

Aangekomen op het veld werd de vlag gehesen en het Wilhelmus gespeeld door die fantastische muziekvereniging uit Nieuwe Wetering, waarna het college van B&W arriveerde. Hierop werd gewacht om de nieuwe geluidsinstallatie van de OEV in gebruik te nemen. En wat heeft de OEV dat mooi vorm gegeven: diverse onderdelen van deze installatie waren in cadeaupapier verpakt en de sponsoren die de aanschaf van deze muziekinstallatie mogelijk hebben gemaakt, mochten allen een onderdeel uitpakken!

Daarna volgden de kinderspelletjes en het levend tafelvoetbal, dat ook na de competitie nog een magische aantrekkingskracht had op groot en klein. Maar ook de kinderspelletjes lokten de kinderen: dochter Puck van wethouder John Nederstigt had helemáál geen zin om de bus weer in te gaan, ze vond de spelletjes en het springkussen veel te leuk! Dank aan de vrijwilligers die de kinderspelletjes wilden begeleiden en voor de begeleiding van het levend tafelvoetbal.
De eerste prijs van de kinderspelletjes ging naar  :
0 - 6 jaar : Sky - 7 - 9 jaar  : Thijs - 9 jaar en ouder : Mariska

De tweede plaats was voor :
0 - 6 jaar : Wout - 7 - 9 jaar  : Tim - 9 jaar en ouder : Sem

De derde plaats was voor :
0 - 6 jaar : Kenzi - 7 - 9 jaar  : Tessa - 9 jaar en ouder : Hannah & Esther

Bij het levend tafelvoetbal werd geen winnaar uitgeroepen omdat door de korte regenbui niet het volledige programma afgewerkt kon worden.

Verder beloont Oranje Evenementen Vereniging Abbenes elk jaar 3 inwoners die de vlag hebben uitgestoken met een taart. Deze taarten worden gesponsord door VerseTaarten.nl, een bedrijf in Abbenes waar je heerlijke taarten kunt bestellen.

Dit jaar gaan de taarten naar :
Greveling 16 + Sophialaan 44 + De Regstraat 11. De winnaars krijgen deze week bericht.


Na al deze activiteiten volgde een ongeprogrammeerd gedeelte van de dag.  De frituur en drankjes van de OEV smaakten weer heerlijk. De muzikale klanken van Freddy & Friends klonken over het terrein en droegen bij aan de gezelligheid van dit laatste onderdeel van de Koningsdag 2018 Abbenes. Maar gezelligheid moet je zelf maken en dat deden de aanwezigen. Heel fijn dat u er was. Maar het feest is mogelijk gemaakt door bestuur en de vrijwilligers van de OEV. Heel hartelijk dank aan alle vrijwilligers die de deze Koningsdag 2018 in Abbenes weer tot een feest hebben gemaakt!!!

Voor meer foto's, waarvan ook aangeleverd door Willy Kroon en Rob de Vries :

 KLIK HIER

 


Opbellen
E-mail
Info