Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

KONINGSDAG (THUIS) 2020

Oranje Evenementen Vereniging

De altijd actieve Oranje Evenementen Vereniging Abbenes (OEV) leek dit jaar op Koningsdag 2020 ook buiten spel  te staan door de corona-crisis. Leek, want de OEV ging niet bij de pakken neerzitten. Het ligt niet in hun aard om Koningsdag zomaar voorbij te laten gaan, zeker niet in het jaar dat ze 25 jaar bestaan! Dus kwamen zij met een paar prachtige ideeën om deze Koningsdag toch leuk door te komen: gezellig versieren, een online bingo en online quiz. In dit deel gaan we het over het dorp versieren hebben, het pakkie-an van de bewoners zelf.

Dorp versieren

Allereerst was daar een oproep aan de bewoners van Abbenes. In 2004 is Abbenes door de Staatsloterij benoemd tot Kroonstad vanwege de buitengewoon mooie oranje versierde dorp ter ere van toen nog Koninginnedag. De oproep van de OEV in 2020 was: maak Abbenes nog één keer Kroonstad! Aan dat verzoek  hebben de bewoners gehoor gegeven en zo was het een feestje om door het dorp te lopen en alle versieringen te bewonderen.

De jury van de OEV – er waren drie taarten ter beschikking gesteld door VerseTaarten.nl voor de mooiste of creatiefste  versiering - deed dat via een livestream, zodat de iedereen kon mee genieten. Annelies deed dat voor het eerst, maar het ging prima! Hoe creatief zijn de Abbenessers geweest: de voortuinen waren mooi en grappig versierd, waarbij in een aantal tuinen de traditionele Koningsdagspellen opgesteld stonden zoals blikgooien, sjoelen, spijker poepen of ballontrappen.  Heel leuk gedaan en ook nog grappig om dat met elkaar te doen. Of een zelf geschilderd portret van Willem Alexander en Maxima. Het begin van het Langerak was uitbundig versierd door de bewoners en ook was er verrassend veel oranje wasgoed.

Ook troffen ze versieringen ter ere van het 25-jarig jubileum van de OEV aan of zelfs de Koning himself die in de voortuin zat. Anderen hadden weer een groot deel van hun straat versierd en zelfs waren er vlaggenlijnen langs en over de Hoofdvaart gespannen. Veel bewoners liepen dan ook, met in achtneming van de maatregelen uiteraard, een rondje door het dorp en kwamen zo alsnog in een blijde Koningsdag-stemming. De jury in ieder geval wel!

Dus ja, dan komen we op de verdeling van de prijzen. Zoals iedere jury had deze het ook héél moeilijk! Maar ze waren het met elkaar eens dat drie taarten geen recht deden aan de prestaties van de versierders, dus na overleg met het hoofdkwartier kreeg de jury toestemming zes taarten toe te kennen! OEV Abbenes was niet kinderachtig en deed er zelf nog drie taarten erbij.

De prijswinnaars zijn (andere foto's volgen later):

Familie De Jong uit de Margaretalaan vanwege een fraai oranje aangeklede tuin met ballonnenboog, blikgooien zelfs achter de ramen was nog genoeg te zien.


Familie Oosterhof uit de Margaretalaan vanwege hun bijdrage aan de straatversiering  buiten hun eigen rijk opgetuigde tuin en het triominosspel.Familie Van den Berg aan de Hoofdweg vanwege de spectaculaire versiering óver de Hoofdvaart.Familie Van Elst van het Langerak vanwege hun zeer creatieve en mooi uitgevoerde tafereel in de tuin.Familie Van Lenthe uit de Nederveldstraat vanwege de rijkelijk versierde tuin én originele auto.


Familie Vreeburg uit de Nederveldstraat vanwege de prachtige gedecoreerde tuin met grote kroon en 25 jaar OEV.
Opbellen
E-mail
Info