Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!


Rob Jansen krijgt door de burgemeester welverdiend 'lintje' opgespeld

Het is altijd weer spannend: lekt het niet voortijdig uit, kan degene die gedecoreerd wordt compleet worden verrast? Gelukkig is het ook deze keer weer gelukt: Rob Jansen kwam nietsvermoedend, bezweet en nat van de regen van het trainingsveld donderdagavond 25 april en stond daar ineens oog in oog met burgemeester Schuurmans. 

Hij dacht in een flits nog dat het voor iemand anders was, maar toen de burgemeester hem de hand schudde, begon het hem toch te dagen. En dan ook nog eens een volle kantine waar, nadat het licht aan ging, hij zijn hele familie en vrienden zag staan, tja, toen kon het niet meer missen. 


Het opspelden van het lintje viel nog niet mee want de burgemeester kreeg het speldje niet door zijn trainingsjasje heen geprikt. Dan maar op zijn t-shirt die heel toepasselijk oranje was. Rob werd ook nog toegezongen en kreeg een heerlijke oranje taart.


Sport Vereniging Abbenes had voor Rob een koninklijke onderscheiding aangevraagd. Zo'n aanvraag moet altijd goed onderbouwd worden maar over de toekenning was in Rob's geval geen enkele twijfel. Er volgde dan ook een daverend applaus in de kantine!

Al bijna 40  jaar, meteen toen hij in Abbenes kwam wonen, heeft Rob zich als vrijwilliger gemeld bij de Sport Vereniging Abbenes, waar toen alleen nog gevoetbald werd (thans ook tennis en darts). Rob werd trainer waarbij hij  zich met name inzette voor de jeugdteams, als scheidsrechter en in de loop der jaren kwamen er tal van taken bij. 

Zo zit hij in het bestuur van SVA als coördinator voetbal, organiseert hij altijd het bedrijventoernooi inclusief eten en drinken, draait bardiensten, doet het materiaalbeheer van de voetbal, helpt met de bevoorrading van de kantine, zet van tevoren de kachel aan in de kantine, maakt ook schoon, fluit nog steeds op -bijna iedere- zaterdag en traint nog steeds mee op donderdagavond mee. En dan zijn we vast nog wat vergeten.

Dat zijn dus heel wat uren in de week! De burgemeester zei: "de spil waar Sportvereniging Abbenes om draait" en daar is iedereen het volledig mee eens. En dat al járen lang.....als je dán geen lintje verdient!


Hier onderaan staat de motivatie van de gemeente. Voor de film van de uitreiking            klik hier.

Dus een zeer verdiende onderscheiding voor Rob Jansen, van harte gefeliciteerd namens Abbenes.net
Opbellen
E-mail
Info