Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Goede opkomst op muziekavond vrijdag 12 oktober 2018

Het comité 150-jaar kerk had in haar jubileumjaar voor vrijdagavond 12 oktober een muziekavond gepland. Dankzij de expertise en hulp van Jeannette Griffioen werd het programma voor deze avond samengesteld.

In voorgaande jaren zijn er wel eens vaker muziekavonden in de kerk georganiseerd. Het aantal bezoekers uit Abbenes viel daarbij helaas wel eens tegen. Gelukkig niet deze muziekavond: bijna 90 veelal Abbenessers bezochten de kerk om te genieten van de muziek.

 

Er waren twee solisten met pianobegeleiding. Ted Bokhorst met op de piano Giampiero Girolamo. Ted Bokhorst droeg enkele van de liederen aan haar trotse familie op. Conny Berbee, die de artiesten aankondigde, had wel even moeten oefenen op deze Italiaanse naam maar met resultaat: de naam rolde er vloeiend uit! Judith van der Linden werd begeleid door Annelies Schoonewelle. Zij hadden nog niet eerder samen opgetreden, maar het ging prima!Henk van Voorst bespeelde het Abbenesser orgel. Hij bracht vijf composities ten gehore, onder andere van Klaas Jan Mulder en Jan Zwart, twee bekende Nederlandse organisten. De solisten zongen liederen van bijvoorbeeld Claudia de Breij, Maaike Ouboter, Michael Buble, Frans Halsema en Coldplay. Ook gaf Giampiero Girolamo, die de hele avond vol bezieling speelde, nog een  solo op de piano ten gehore. Een gevarieerd programma dus!

In de pauze was er een gratis kopje koffie met cake (de kerk is jarig, dus die trakteert).  Ook waren er drankjes verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Na afloop werd er gezellig nagepraat onder het genot van een drankje met heerlijke hapjes! De organisatie kijkt met een tevreden gevoel terug op deze avond. Hartelijk dank aan iedereen die heeft geholpen en maar bovenal aan de muzikanten die belangeloos hebben opgetreden!

Op dinsdagavond 23 oktober is er in het kader van het jubileum weer een creatieve avond. In verband met beperkte ruimte aanmelden hiervoor! Dat kan via 150jaar@kerkinabbenes.nl.

Opbellen
E-mail
Info