Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Foute feest zaterdag helemáál niet fout!


Het was niet heel erg druk, maar alle aanwezigen waren het er over eens: het foute feest was BEREGEZELLIG !


De vrijwilligers van de OEV hadden weer hun best gedaan tenten, installaties, meubilair, bar etc. klaar te zetten en een 'foute' entourage te maken. Oude LP's, kunstkerstbomen, wat gedateerde schemerlampen, het was er allemaal. Zelf waren ze ook in een foute outfit. Het 'foute' eten was er ook: erwtensoep, chili con carne, zuurkool of Chinees. De winterse potten, die erg smakelijk waren, zijn door vrijwilligers gekookt, met dank aan Lia, Sonja, Petra, Vanja, Tanja, Brenda en Gerda. Ook was er een hoekje ingericht waar foto's gemaakt konden worden. Het weer was werkelijk prima, het feest kon beginnen!


Het was al een feest op zich om de mensen te zien aan komen in hun creaties, die vaak verrassend en vindingrijk waren. Menigeen schoot dan ook in de lach als er weer iemand arriveerde. Van disco tot Hawaï, van bruid tot koe met boer, de variatie was heel groot! Wat leuk dat er zo velen de moeite hebben genomen zich te verkleden, daardoor zat de stemming er al meteen in. Ook het foto's nemen in deze outfits was vaak hilarisch, met zijn tweeën of met een hele groep, het zag er allemaal heel fleurig uit.


Het eten liet men zich goed smaken. Mocht je denken dat iedereen Chinees nam, nee hoor. De borden chili con carne en zuurkool kwamen veelvuldig voorbij. En een enkeling waagde zich aan de erwtensoep.


Door John van den Berg werd een foute quiz gehouden met 20 vragen. Voor de winnaar was er een fout (???) briefje van vijftig! De vragen betroffen o.a. oprichting van de OEV, eerste Koningsdag, liedjes van Heije, wethouders van Haarlemmermeer etc. Daar kwamen twee winnaars uit, de familie Homan en de familie Hakkesteegt. Dus moest er nog een bonusvraag komen. Die was: hoeveel kilo bruine bonen zijn er gebruikt voor de chili con carne? Dat was 10,44 kilo en de familie Hakkesteegt zat daar het dichtst bij en won dus de vijftig euro!


Ook waren er wel heel foute prijzen voor diegene die het mooist verkleed waren. De derde prijs ging naar Liesbeth Kroon die van top tot teen in een fleurige outfit was met pruik en plaatselijk enkele opvullingen..... Zij won een goud cassettebandje. De tweede prijs voor Gerrit Kroon alias Ma Flodder, compleet met drankfles, sigaar, laarzen en panty kousjes. Hij won een gouden singeltje. De eerste prijs was voor Henk en Jeannette de Ruiter, Henk als koe en Jeannette als boer die de koe af en toe een tik met de stok verkocht. Zij wonnen een gouden LP!


DJ Christiaan Beuk verzorgde de muziek en of je dat nu fout vond of niet, de sfeer zat er goed in en er werd lekker gedanst. Op zo'n fout feest kan van alles, dus werd er spontaan een polonaise ingezet of een limbo dansje gedaan, met gebruik van de stok van de 'boer'. De laatste drie kwartier verzorgde Jitse van Zelst de muziek en dat werd hakken, jong had er wat minder moeite mee dan de wat ouderen, maar er werd volop meegedaan, de voeten gingen van de vloer, letterlijk. Hier en daar werd een tafel als dansvloer gebruikt.

Kortom: een feest om niet snel te vergeten!Voor meer foto's van dit gezellige feest: zie onderstaande link.


Eerste foto serie : KLIK HIER


Tweede foto serie : KLIK HIER 

Opbellen
E-mail
Info