Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Veel oudere inwoners ontvangen weer fruit van de Protestantse kerk

De Protestantse kerk in Abbenes heeft een prachtige traditie: ieder jaar met Oogstdankdag krijgen alle bewoners in Abbenes van 75 jaar of ouder, ongeacht of ze lid zijn van de kerk, een fruitzakje gevuld met bijvoorbeeld banaan, appel, druiven en een koetjesreep.

Dit fruit is gedeeltelijk ingezameld door de kinderen van de basisschool, IKC De Lente, en zij hebben ook mooie kleurplaten voor op de zakken gemaakt. Gemeenteleden hebben ook fruit ingeleverd en de rest is door de kerk zelf ingekocht. Dank voor het geschonken fruit!

In de kerkdienst werd er aandacht besteed aan het thema oogst en delen. Tijdens de overdenking mochten de aanwezige kinderen een kleurplaat maken, gezellig met elkaar op de grond voor in de kerk. Het Lentekoor (voorheen Tonnekoor) had weer een aantal mooie liederen ingestudeerd onder leiding van dominee Conny Berbee.

Het aantal fruitzakjes stijgt ieder jaar, dit jaar waren het er welliefst 120, in de kerk keurig opgesteld op straat. Na afloop van de dienst werd de aanwezigen verzocht allemaal een paar zakjes mee te nemen om rond te delen in zijn of haar omgeving en de mensen zo symbolisch te laten delen in de oogst.

Opbellen
E-mail
Info