Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oogstdankdienst met een lach en een traan

Zoals  u reeds gemeld, organiseerden de Protestantse Gemeente en Basisschool De Tonne gezamenlijk de oogstdienst op zondag 5 november. De kerk zat lekker vol met de gebruikelijke kerkgangers, maar deze bijzondere zondag ook met veel ouders met kinderen of opa's en oma's.

De kinderen hebben mooie tekeningen gemaakt om de fruittasjes te versieren. Dit jaar zijn wel liefst 123 tasjes gemaakt. Daar was heel veel fruit voor nodig en daarvan is gelukkig heel veel gedoneerd door de schoolkinderen en andere gulle gevers, waarvoor hartelijk dank!

Speciale dank gaat daarbij uit naar         By Spek uit Abbenes, Ton Zekveld van de Appelenburg uit Abbenes, Evelyn's Baby- en Kleuterstal (Dappermarkt Amsterdam) en de Winkelwagen van familie Van der Poel uit Roelofarendsveen.

Dit fruit kon heel fijn worden uitgedeeld aan ouderen en zieken en 'delen' was dan ook het thema van deze vrolijke dienst, waarin het Tonnekoor weer mooie liederen zong onder leiding van ds. Conny Berbée.Over delen kon Siem Meiland ons alles vertellen. Hij is deze zomer voor Habitat for Humanity afgereisd om in Indonesië in de armste regio een huis te bouwen tezamen met een heel team vrijwilligers. Hiervoor heeft hij een sponsoractie gehouden, waarbij hij tot zijn eigen verbazing € 3.000 heeft opgehaald. De vlucht was voor eigen rekening, dus alles is voor de bouw van het huis gebruikt. Siem vertelde over de lokale bevolking, die ondanks hun weinige bezittingen zo vrolijk en vriendelijk waren. Hun kinderen waren op een filmpje te zien waarin zij   eveneens  vrolijk zaten te trommelen op oude blikken.

Uit zijn verhaal bleek vooral een groot saamhorigheidsgevoel tussen de vrijwilligers en heel veel respect voor de bevolking, die ondanks hun weinige bezittingen, wat je als westerling toch weer even met beide benen op de grond zet, toch opgewekt door het leven gingen. Diepe indruk heeft dat op hem gemaakt en dat zorgde voor de nodige emoties.


Na de dienst werd er nog iemand verrast: ds. Conny Berbée. Zij was nu precies 10 jaar voorganger in Abbenes, werd daarom toegesproken door de voorzitter van de kerkenraad met lovende woorden over haar tomeloze inzet en veelzijdigheid. En de hoop werd uitgesproken dat zij nog langer in Abbenes zou blijven. Ook deze onverwachte actie ontroerde. Zij kreeg een cadeaubon, bloemen en een heerlijke taart om thuis op te eten. En werd toegezongen door de aanwezige kerkgangers.


Gelukkig begrepen we van Conny dat zij en haar gezin het nog prima naar de zin hebben in Abbenes. Na afloop was er voor alle kerkbezoekers koffie, limonade en taart. Een feestelijke dienst!Opbellen
E-mail
Info