Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Protestantse Kerk Abbenes houdt oogstdienst:

traditioneel uitdelen van fruitbakjes


Afgelopen zondag 8 november werd er in de Protestante Kerk van Abbenes de oogstdienst 2015 gehouden. Voor deze dienst worden traditioneel fruitbakjes of in dit geval fruitzakjes gemaakt. Op school wordt door kinderen van Basisschool De Tonne fruit ingezameld en door vrijwilligers worden hier mooie pakketjes van gemaakt. Deze fruitzakjes worden uitgedeeld aan álle bewoners van Abbenes boven de 70 jaar, dus niet alleen aan kerkelijke leden. De rand in de kerk waarop de pakketjes klaar staan, wordt steeds voller lijkt het wel. Maar wat een mooie traditie!


Het Tonnekoor heeft ook nog enkele liederen gezongen, al dan niet met bewegingen erbij, begeleid door ds. Conny Berbee. Er was druk geoefend, de leeftijd van de kinderen loopt nogal uiteen, dus is het best wel lastig passende liedjes te vinden. Maar dat is goed gelukt, de kinderen zongen mooi en hadden er plezier in.


De kinderen waren gekomen met  hun ouders, dus de kerk zat lekker vol. Na afloop was er koffie, thee en limonade. En kon men gezellig met elkaar napraten.

Opbellen
E-mail
Info