Welkom bij  dorpswebsite Abbenes.net!!

Oranje met Renate Jansen EUROPEES KAMPIOEN !!!


Het was een prachtige wedstrijd: de finale tussen Oranje en Denemarken in Enschede. Spannend, mooi spel om naar te kijken, veel doelpunten, geweldige sfeer in het stadion, kortom: zoals voetbal hoort te zijn!

Veel hoeven we er niet over te zeggen, want er keken 5,5 miljoen mensen naar de finale in het Europees Kampioenschap vrouwen, Nederland tegen Denemarken!! Een absoluut record voor het vrouwenvoetbal.

Velen uit Abbenes hadden er bij willen zijn in de Grolsch Veste in Enschede, maar de finale was helaas al lang van tevoren uitverkocht. Gelukkig organiseerden de Jeugdraad en de OEV een groot scherm in het Praatpunt, zodat de Abbenessers daar gezamenlijk konden kijken. Dank daarvoor en ook dank aan Tinie Elshout, die haar vrije zondagmiddag maar weer opofferde.

De angst sloeg de kijkers om het hart toen Nederland al in de 6de minuut met 0-1 achter kwam door een strafschop. Maar de Oranjevrouwen bleken echte leeuwinnen en vochten zich terug. Voor de rust ging het gelijk op, van 0-1 naar 1-1, van 2-1 naar 2-2. Het gejuich in het Praatpunt was uiteraard voor de leeuwinnen, maar er werd ook om Renate geroepen.In het Praatpunt was ook de pers aanwezig, die wilden volgen hoe het dorp Abbenes met Oranje en met name met Renate Jansen meeleeft: verslaggevers van het Witte Weekblad en van het Haarlems Dagblad, die ook interviews en reacties van de kijkers filmden. Klik voor het filmpje hier .


Familie Jansen ontkwam niet aan de aandacht van TV Noord Holland, die aan het Langerak bij Jansen thuis opnamen maakte, zie daarvoor hier. Maar hoe leuk is het als je dochter/(schoon)zus het zo goed doet??

Na de rust nam Oranje een voorsprong naar 3-2 en Denemarken ging op jacht naar de gelijkmaker en  was daar ook een paar keer dichtbij. Jammer voor hen maar niet voor ons, maakte Oranje alsnog 4-2. Vier keer stond het Praatpunt te schudden voor een doelpunt van Oranje, maar de vijfde keer was voor Renate, die éindelijk mocht invallen. Haar vierde invalbeurt in de zes gespeelde wedstrijden van dit Europees kampioenschap waarvan in alle drie de finales (er zijn reserves die geen bal hebben gespeeld dit toernooi).  Een droomfinale met wel liefst zes doelpunten en een schitterende overwinning voor de Hollandse Leeuwinnen!
Abbenes is apetrots op Renate, die hier in Abbenes de grondbeginselen van het voetbal heeft geleerd. Ze heeft er veel voor moeten doen én moeten laten, heeft zichzelf aangeleerd zowel links- als rechtsbenig te zijn, heel knap. Haar droom is uitgekomen!

Na afloop ging Renate op de foto met haar super, super trotse familie en de volgende dag waren de Oranje Leeuwinnen bij elke krant terecht voorpaginanieuws!
Opbellen
E-mail
Info